Zitting van 19 januari 2017

 

Aanwezig de dames en heren:

Paul Dams: Burgemeester;

Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Elynn Van Uffel, Jan Van Herck: Schepenen;

Koen De Vadder, Paul Vandyck, Chris Lievens, Nick De Rijck, Petra Vreys, Theo Smets, Diana Van Leemputten, Luc Van Eesbeek, Tjorven Puype, Alain Verschaeren, Christoph Torfs, Kris Olemans, Paul Vermeylen, Geert Laporte, Diane Van Brussel: Raadsleden;

Wim Vandenbroeck: Gemeentesecretaris;

Verontschuldigd:

Bertrand Eraly: Raadslid;

Het proces-verbaal van vorige zitting wordt goedgekeurd.

 

Vanaf punt P.6 verlaat Kris Olemans, Raadslid de zitting.

Vanaf punt P.7 vervoegt Kris Olemans, Raadslid de zitting.

 

 

 

Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

T.1.Dossiernaam: Motie bussen De Lijn
Onderwerp: Motie tegen het verschuiven van het inzetten van vervuilende bussen van De Lijn buiten de stad Antwerpen, naar aanleiding van het in werking treden van het lage emissieplan in de stad Antwerpen

 

Feiten en context

De stad Antwerpen voert vanaf I februari 2017 een lage emissiezone in de kernstad en op linkeroever in, waardoor de meest vervuilende voertuigen geweerd zullen worden om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren;

Door deze ingreep zullen ook bussen geweerd worden, wat zijn repercussies heeft op de lijnbussen binnen de stad Antwerpen;

De Lijn gaat de meest vervuilende bussen buiten de lage emissiezone inzetten en de meest milieuvriendelijke bussen naar Antwerpen zal brengen om te voldoen aan de vereiste van het lage emissieplan, met als evident gevolg dat de vervuiling zich gewoon zal verplaatsen naar andere regio's;

Dit zal ook rechtstreekse gevolgen hebben voor een zeer ruime regio buiten Antwerpen, zelfs tot op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant, aangezien meerdere buslijnen de provinciegrenzen overschrijden tussen Antwerpen en Vlaams-Brabant, en er meerdere bussen uit de provincie Antwerpen nu al gestationeerd worden op stelplaatsen in Vlaams-Brabant, en dat hierdoor dus de meer vervuilende bussen op de stelplaatsen in Vlaams-Brabant terecht zullen komen, en ingezet zullen worden op buslijnen die ook de provincie Vlaams-Brabant bedienen;

Er is op dit moment al verhoudingsgewijze een zeer grote financiering door De Lijn in de provincie en stad Antwerpen en door deze beslissing nog meer nieuw materiaal naar deze regio gaat, terwijl de regio's die nu reeds minder middelen krijgen bijkomend opgezadeld zullen worden met verouderd en vervuilend materiaal, hetgeen het onevenwicht nog verder vergroot.

 

Juridische grond

15 juli 2005, Gemeentedecreet, zoals gewijzigd, inzonder artikel 42 en artikel 43.

 

Advies

De provincie Vlaams-Brabant heeft aan de gemeenten op haar grondgebied gevraagd om het burgemeestersconvenant te ondertekenen, om zo mee te werken aan de provinciale klimaatdoelstellingen, waarbij de provincie de ambitie heeft om op termijn klimaatneutraal te worden;

 

Argumentatie

Al de regionale besturen doen inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen (onder meer via klimaatactieplannen), maar dat dit niet als gevolg kan hebben dat men door maatregelen te nemen in een bepaalde regio, het probleem gewoon verlegt en andere regio's extra belast, omdat de uitstoot van transport nu al een zeer grote veroorzaker is van de CO2-uitstoot (zeker in meer landelijke regio's is transport nu vaak al verantwoordelijk voor ongeveer 50% van deze uitstoot).

Er is geen enkele officiële vraag vanuit De Lijn, of geen enkel schrijven gericht aan de gemeenten geweest, waarin gevraagd wordt dat deze milieubelastende bussen mogen ingezet worden.

De gemeenteraad kan zich omwille van al de aangehaalde redenen niet vinden in de huidige gang van zaken.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De gemeenteraad roept op om ook buiten de provincie Antwerpen te investeren in een meer milieuvriendelijk openbaar vervoer.

 

Art. 2:

De inzet van meer milieubelastende voertuigen door De Lijn is enkel mogelijk, mits het voorafgaandelijke akkoord van de bediende gemeente.

 

Art. 3:

Deze materie moet dringend geagendeerd worden op het Leuvense burgemeestersoverleg voor verder gevolg.

 

Art. 4:

Deze motie zal overgemaakt worden aan De Lijn.

 

Art. 5:

Dit besluit is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht, zoals geregeld in artikel 248 e.v. van het Gemeentedecreet.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

P.1.Dossiernaam: Verslag vorige vergadering
Onderwerp: Goedkeuring verslag gemeenteraadsvergadering 22 december 2016

 

Voorgeschiedenis

22 december 2016: gemeenteraadsvergadering

 

Juridische grond

15 juli 2005: Gemeentedecreet artikel 33. De gemeenteraad keurt, mits eventuele aanpassingen, de notulen van de vorige raadszitting goed.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De raad keurt de notulen van de zitting van 22 december 2016 goed.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

P.2.Dossiernaam: Adviesraden
Onderwerp: Mededeling verslagen gemeentelijke adviesraden conform artikel 200 §3 Gemeentedecreet

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Mobiliteit

P.3.Dossiernaam: Kruisstraat. Aanpassing snelheidsregime.
Onderwerp: Goedkeuring van het ontwerp voor de aanpassing van het nieuwe snelheidsregime op een deel van de Kruisstraat.

 

Voorgeschiedenis

5 december 2016:

Overleg tussen de gemeenten Tremelo en Keerbergen.

Aanwezig:

          burgemeester Paul Dams

          schepen van milieu Diane Willems

          schepen van milieu Frank Van Nuffelen (Keerbergen)

          mobiliteitsambtenaar Clara Mertens

          mobiliteitsambtenaar Leen Van Craen (Keerbergen)

          hoofdinspecteur Johan Van Avondt (BRT-zone)

          inspecteur Geert Van Den Brande (BRT-zone)

Verontschuldigd:

          commissaris Paul Belmans (Zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen)

20 december 2016:

Goedkeuring ontwerp nieuwe snelheidsregimes Kruisstraat door college van burgemeester en schepenen van Tremelo.

 

Feiten en context

Er bestaat in de Kruisstraat, tussen het F1-bord bebouwde kom en kruispunt Melkepoel, over een afstand van 867 meter, een situatie met verschillende snelheidsregimes aan weerskanten van de weg;

          50 km/uur aan de kant van Keerbergen (voor auto's die van Tremelo naar Keerbergen rijden)

          70 km/uur aan de kant van Tremelo (voor auto's die van Keerbergen naar Tremelo rijden)

Deze ongelijke situatie bestaat al jaren, ook al heersen op dit stuk rijweg dezelfde gevaren voor dezelfde verkeersdeelnemers. Er is dan ook al lang vraag naar een oplossing om de snelheidsregimes gelijk te trekken. In het verleden werden hierover al een aantal keren gesprekken gevoerd, zonder verder gevolgd.

 

Juridische grond

          Verdrag van Wenen inzake verkeerstekens

          Wet op de politie over het wegverkeer (verkeerswet)

          K.B. houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg (wegcode)

          M.B. minimumafmetingen en bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens (reglement van de wegbeheerder)

 

Advies

Politie BRT-zone

Negatief advies: "Als je gaat flitsen aan 50 km uur op de plaats waar de flitspaal staat moet je dit ook bij de bevolking kunnen afdwingen. Niet alleen door te flitsen maar door de plaatsgesteldheid en die is er niet. De baan is er breed en recht en er zijn (nog) geen handelszaken op die plaats.

Er kan eveneens door ons flitscontrole gedaan worden met bemande camera (flitsauto) voorbij de Barbarastraat (richting Tremelo).

Er is ook rechtspraak betreffende het flitsen juist na het ingaan van een snelheidsbeperking waardoor er toch problemen zouden kunnen ontstaan."

Eric Aerts - AACON (expert wegbeheer, signalisatie en toegankelijkheid openbaar domein)

Positief advies.

Verkeersadviesraad Tremelo (VAR)

Positief advies: "De leden van de VAR kwamen tot een unaniem positief advies m.b.t. het ontwerp voor het aanpassen van de snelheidsregimes in de Kruisstraat (bijlage 2). Zij achten het uitermate belangrijk om de situatie zo spoedig mogelijk recht te zetten. De aankondiging van de snelheidsverlaging op een afstand van 200 m en het gebruik van de flitspaal vanaf 50 km/uur zijn twee belangrijke instrumenten in het ontwerp om de correct snelheid af te dwingen. De bebouwing en activiteiten op het betrokken deel van de Kruisstraat maken deze snelheidswijziging noodzakelijk."

 

Argumentatie

          Tijdens het productieve overleg van 5 december 2016 tussen de gemeenten Tremelo en Keerbergen werd er een voorstel uitgewerkt om de schelheidsregimes in de Kruisstraat aan beide kanten van de gemeentelijke grens gelijk te trekken.

          Het college van burgemeester en schepenen nam kennis van de adviezen uitgebracht door de politiezone BRT, Eric Aerts van AACON en de VAR. Het negatief advies van de politiezone BRT is een verontrustend element en vereist overweging. Bij verdere navraag over de rechtspraak waarover sprake in het advies, kon niet worden aangetoond over welke Belgische rechtspraak het precies ging. De positieve adviezen van zowel AACON als de VAR wegen daarom door in de argumentatie.

          Na het overleg van 5 december 2016 namen ook mobiliteitsambtenaar Leen Van Craen en commissaris Paul Belmans contact op met de mobiliteitsdienst met de vraag aanpassingen aan te brengen aan het ontwerp. Het college van Tremelo ging niet in op deze vraag omdat het de gemaakte overeenkomst wenste te eerbiedigen.

In de nieuwe situatie (zoals voorgesteld in het ontwerpplan in bijlage 2) worden de snelheidsregimes van 50 km/uur aan beide kanten van de straat samengebracht tussen het F1-bord bebouwde kom op het kruispunt Kruisstraat/Basdongenstraat/Ruandadreef - over een afstand van +/- 600 meter westwaarts - tot aan het kruispunt Kruisstraat/Kruisstraat. Van daar start het snelheidregime van 70 km/uur.

Dit betekent het volgende:

          komende vanuit de richting van Tremelo naar Keerbergen blijft men bij het verlaten van de bebouwde kom van Tremelo de snelheid van 50 km/uur aanhouden over een afstand van +/- 600 meter. Vanaf het C45-bord einde 50 km/uur gaat het over in snelheidsregime 70 km/uur

          komende vanuit de richting van Keerbergen naar Tremelo rijdt men aan 70 km/uur. Ter hoogte van het kruispunt Melkpoel staat aan de rechterkant van de rijbaan een C43-bord 50 km/uur met onderbord 200 m. Dit om de wijziging van snelheidsregime binnen 200 m aan te kondigen. Na 200 m, op het kruispunt met een kleine zijstraat van de Kruisstraat, gaat het regime over in 50 km/uur. De flitspaal, die zich op die hoogte bevindt, zal worden ingesteld om te flitsen vanaf 50 km/uur, i.p.v. de huidige 70 km/uur.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

22500000/0200

1419/005/005/002/002

95 000 euro

1 058,15 euro

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De gemeenteraad beslist akkoord te gaan met het ontwerpplan en voorstel in bijlage 2, zoals uitgewerkt en overeengekomen tijdens het overleg van 5 december 2016 tussen de gemeenten Keerbergen en Tremelo, en goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 2:

De gemeenteraad gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van deze beslissing en het realiseren van het plan.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Mobiliteit

P.4.Dossiernaam: SAVE-charter. Stand van zaken.
Onderwerp: Stand van zaken van de stappen die ondernomen dienen te worden rond het gemeentelijk engagement SAVE-charter Steden & Gemeenten.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Ruimtelijke ordening

P.5.Dossiernaam: Verkaveling 201622. Grondafstand.
Onderwerp: Gemeenteraadsbeslissing 201622 van verkavelingsaanvraag Pieter Goeron voor de percelen gelegen Camille Huysmansstraat, 3128 Baal, gekadastreerd afd. 2, sectie A nrs. 256 N, 256 D, 256 G, 256 H, 256 K, 256 L, 256 M.

 

Voorgeschiedenis

● Ontvangstbewijs 9 september 2016: aanvraag van de verkavelingsvergunning voor de aanvraag voor een nieuwe verkaveling gelegen Camille Huysmansstraat, 3128 Baal en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 256 D, (afd. 2) sectie A 256 N, (afd. 2) sectie A 256 G, (afd. 2) sectie A 256 H, (afd. 2) sectie A 256 K, (afd. 2) sectie A 256 L en (afd. 2) sectie A 256 M

● Het dossier kreeg het gemeentelijk refertenummer: 201622

● Het openbaar onderzoek werd ingesteld van 23 september 2016 tot 23 oktober 2016.  Er werden 0 bezwaarschriften ontvangen.

 

Feiten en context

Het dossier betreft het verkavelen zodat nieuwe percelen bouwgrond kunnen worden gerealiseerd.

De aanvraag is gelegen Camille Huysmansstraat, 3128 Baal en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 256 D, (afd. 2) sectie A 256 N, (afd. 2) sectie A 256 G, (afd. 2) sectie A 256 H, (afd. 2) sectie A 256 K, (afd. 2) sectie A 256 L en (afd. 2) sectie A 256 M.

 

Juridische grond

● Het gemeentedecreet van 15 juli 2005.

Het gemeentedecreet regelt de werking van de lokale besturen.  Artikel 42 bepaald dat de gemeenteraad bevoegd is om te beslissen over de zaak der wegen.  Dit betreft zowel de aanleg van nieuwe wegen, de tracéwijziging als de verbreding of de opheffing van bestaande gemeentelijke wegen.

● Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 8 mei 2009

De VCRO vormt de basis van het ruimtelijk ordeningsrecht. Het is een grondige aanpassing van het decreet van 18 mei 1999 met integratie van de wet van 29 maart 1962.

De basisbeginselen van de VCRO bestaan uit de stelling dat de ruimtelijke ordening is gericht op een duurzame ruimtelijke ontwikkeling waarbij de ruimte beheerd wordt ten behoeve van de huidige generatie, zonder dat de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang gebracht worden.

Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen. Er wordt rekening gehouden met de ruimtelijke draagkracht, de gevolgen voor het leefmilieu en de culturele, economische, esthetische en sociale gevolgen.

Op deze manier wordt gestreefd naar ruimtelijke kwaliteit (art 4)

De bouwvergunning wordt stedenbouwkundige vergunning genoemd, met onderscheid in procedure van een ontvoogde gemeente (1999) en niet ontvoogde gemeente (1962).

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening stelt dat de gemeenteraad een beslissing neemt in de zaak der wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de verkavelingsaanvraag.

● Koninklijk besluit van 28 december 1972

Dit besluit bepaalt voor het Vlaamse gewest de algemene regelen voor de opmaak en tenuitvoerlegging van de door de minister voorlopig vastgestelde ontwerpgewestplannen en van de door de Koning vastgestelde gewestplannen.

● Koninklijk besluit van 7 april 1977 - Gewestplan Leuven

● De omzendbrief van 8 juli 1997 betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerpgewestplannen en gewestplannen.

Deze omzendbrief bevat nadere richtlijnen over de bestemmingen in de gewestplannen.

● Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 tot aanwijzing van de instanties die over een vergunningsaanvraag advies verlenen.

Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2005 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsaanvragen en aanvragen tot verkavelingswijziging (verv. BVR 9 september 2011, art. 1).

● Het grond- en pandendecreet van 27 maart 2009.

De doelstelling van dit decreet bestaat erin om in elke gemeente voldoende sociale woningen te voorzien.

 

Advies

Inzake voorzieningen voor aardgas werd het advies gevraagd aan de Intercommunale Eandis, Elektrciteitsstraat 70, 2800 Mechelen.

Inzake voorzieningen voor elektriciteit werd het advies gevraagd aan de intercommunale Infrax, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek.

Inzake voorzieningen voor telefoonaansluiting en telecommunicatie werd advies gevraagd aan Proximus, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

Inzake voorzieningen voor waterleiding werd advies gevraagd aan De Watergroep, Herbert Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

Inzake voorzieningen voor kabeldistributie werd advies gevraagd aan Telenet, Liersesteenweg 2, 2800 Mechelen.

 

Argumentatie

Het behoort de Camille Huysmansstraat, 3128 Baal, gedeeltelijk en plaatselijk te verbreden door inlijving in het openbaar domein der wegenis van een strook grond zoals duidelijk staat aangeduid op de bijgevoegde plannen die werden onderworpen aan een openbaar onderzoek. De gronden die noodzakelijk zijn voor de verbreding van deze weg zullen kosteloos door de gemeente verkregen worden zodat er geen schatting van de waarde nodig is.

Om de percelen bebouwbaar te maken zal de verkavelaar, die de vruchten plukt van de ontwikkeling, de nodige inspanningen moeten leveren. Hij zal de lasten inzake de voorziening van nutsvoorzieningen voorafgaandelijk op zich dienen te nemen.

Het toegankelijk maken van het perceel is eveneens ten laste van de verkavelaar. Zo zal hij moeten instaan desgevallend voor het plaatsen van grachtoverwelving en of het verwijderen van aanwezige beplanting op de af te stane strook, dit betreft zowel bomen als planten.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1.

Het wegtracé van de Camille Huysmansstraat, 3128 Baal, zoals aangeduid op bijgaand opmetingsplan, dat met deze beslissing één geheel uitmaakt, goed te keuren.

 

Art. 2.

De grond voor een gecumuleerde oppervlakte van 0 are 87 ca,, waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp zal gratis aangeschaft worden bij wijze van onteigening in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Art. 3.

De akte van gratis grondafstand, ten laste van de verkavelaar, zal opgemaakt worden door een notaris en namens de gemeente rechtsgeldig ondertekend worden door de burgemeester bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Deze akte dient verleden te worden vooraleer een kavel te koop wordt aangeboden of aangewend wordt als bouwgrond.

 

Art. 4.

Aan de verkavelingsaanvraag met referte 201622 voor het perceel gelegen te Camille Huysmansstraat, 3128 Baal en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 256 D, (afd. 2) sectie A 256 N, (afd. 2) sectie A 256 G, (afd. 2) sectie A 256 H, (afd. 2) sectie A 256 K, (afd. 2) sectie A 256 L en (afd. 2) sectie A 256 M, worden volgende lasten en voorwaarden verbonden vooraleer een kavel mag verkocht of aangewend worden als bouwgrond:

- Inzake voorzieningen voor aardgas, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Eandis , Elektriciteitsstraat 70 te 2800 Mechelen, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- Inzake voorzieningen voor electriciteit, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Infrax,. Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- De uitbreiding van het telefoonnet en de mogelijke voorzieningen voor telecommunicatie op kosten van de verkavelaar, volgens de opmeting en raming van de beherende maatschappij, Infrax, Area Hasselt, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

- De uitbreiding van het waterleidingsnet, op kosten van de verkavelaar, volgens opmeting, plan en raming van De Watergroep,, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

- Voor de uitbreiding van het kabeldistributienetwerk zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de voorwaarden gesteld door Telenet.

- De verkavelaar zal de beplanting binnen de af te stane strook grond, zowel bomen als struiken, volledig en op zijn kosten dienen te verwijderen, voor de verkoop of benuttiging van de kavels.

 

Art. 5.

Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van onderhavige beslissing.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Ruimtelijke ordening

P.6.Dossiernaam: Verkaveling 201628.  Grondafstand.
Onderwerp: Gemeenteraadsbeslissing 201628 van verkavelingsaanvraag Dany Jacquy op het perceel gelegen Camille Huysmansstraat, 3128 Baal, gekadastreerd afd. 2 sectie A nr. 276 K.

 

Voorgeschiedenis

● Ontvangstbewijs 2 september 2016: aanvraag van de verkavelingsvergunning voor aanvraag voor een nieuwe verkaveling gelegen Camille Huysmansstraat en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 276 K

● Het dossier kreeg het gemeentelijk refertenummer: 201628.

● Het openbaar onderzoek werd ingesteld van 21 oktober 2016 tot 20 november 2016.  Er werden 0 bezwaarschriften ontvangen.

 

Feiten en context

Het dossier betreft het verkavelen zodat nieuwe percelen bouwgrond kunnen worden gerealiseerd.

De aanvraag is gelegen Camille Huysmansstraat en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 276 K.

 

Juridische grond

● Het gemeentedecreet van 15 juli 2005

Het gemeentedecreet regelt de werking van de lokale besturen. Artikel 42 bepaald dat de gemeenteraad bevoegd is om te beslissen over de zaak der wegen. Dit betreft zowel de aanleg van nieuwe wegen, de tracéwijziging als de verbreding of de opheffing van bestaande gemeentelijke wegen.

● Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 8 mei 2009

De VCRO vormt de basis van het ruimtelijk ordeningsrecht. Het is een grondige aanpassing van het decreet van 18 mei 1999 met integratie van de wet van 29 maart 1962.

De basisbeginselen van de VCRO bestaan uit de stelling dat de ruimtelijke ordening is gericht op een duurzame ruimtelijke ontwikkeling waarbij de ruimte beheerd wordt ten behoeve van de huidige generatie, zonder dat de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang gebracht worden. Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen. Er wordt rekening gehouden met de ruimtelijke draagkracht, de gevolgen voor het leefmilieu en de culturele, economische, esthetische en sociale gevolgen.

Op deze manier wordt gestreefd naar ruimtelijke kwaliteit (art 4)

De bouwvergunning wordt stedenbouwkundige vergunning genoemd, met onderscheid in procedure van een ontvoogde gemeente (1999) en niet ontvoogde gemeente (1962).

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening stelt dat de gemeenteraad een beslissing neemt in de zaak der wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de verkavelingsaanvraag.

● Koninklijk besluit van 28 december 1972

Dit besluit bepaalt voor het Vlaamse gewest de algemene regelen voor de opmaak en tenuitvoerlegging van de door de minister voorlopig vastgestelde ontwerpgewestplannen en van de door de Koning vastgestelde gewestplannen.

● Koninklijk besluit van 7 april 1977 - Gewestplan Leuven

● De omzendbrief van 8 juli 1997 betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerpgewestplannen en gewestplannen.

Deze omzendbrief bevat nadere richtlijnen over de bestemmingen in de gewestplannen.

● Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 tot aanwijzing van de instanties die over een vergunningsaanvraag advies verlenen.

Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2005 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsaanvragen en aanvragen tot verkavelingswijziging (verv. BVR 9 september 2011, art. 1)

● Het grond- en pandendecreet van 27 maart 2009

De doelstelling van dit decreet bestaat erin om in elke gemeente voldoende sociale woningen te voorzien.

 

Advies

Inzake voorzieningen voor aardgas werd het advies gevraagd aan de Intercommunale Eandis, Elektrciteitsstraat 70, 2800 Mechelen.

Inzake voorzieningen voor elektriciteit werd het advies gevraagd aan de intercommunale Infrax, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek.

Inzake voorzieningen voor telefoonaansluiting en telecommunicatie werd advies gevraagd aan Proximus, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

Inzake voorzieningen voor waterleiding werd advies gevraagd aan De Watergroep, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

 

Argumentatie

Het behoort de Camille Huysmansstraat, 3128 Baal gedeeltelijk en plaatselijk te verbreden door inlijving in het openbaar domein der wegenis van een strook grond zoals duidelijk staat aangeduid op de bijgevoegde plannen die werden onderworpen aan een openbaar onderzoek. De gronden die noodzakelijk zijn voor de verbreding van deze weg zullen kosteloos door de gemeente verkregen worden zodat er geen schatting van de waarde nodig is.

Om de percelen bebouwbaar te maken zal de verkavelaar, die de vruchten plukt van de ontwikkeling, de nodige inspanningen moeten leveren. Hij zal de lasten inzake de voorziening van nutsvoorzieningen voorafgaandelijk op zich dienen te nemen.

Het toegankelijk maken van het perceel is eveneens ten laste van de verkavelaar. Zo zal hij moeten instaan desgevallend voor het plaatsen van grachtoverwelving en of het verwijderen van aanwezige beplanting op de af te stane strook, dit betreft zowel bomen als planten.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1.

Het wegtracé van de Camille Huysmansstraat, 3128 Baal, zoals aangeduid op bijgaand opmetingsplan, dat met deze beslissing één geheel uitmaakt, goed te keuren.

 

Art. 2.

De grond voor een gecumuleerde oppervlakte van 85 ca, waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp zal gratis aangeschaft worden bij wijze van onteigening in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Art. 3.

De akte van gratis grondafstand, ten laste van de verkavelaar, zal opgemaakt worden door een notaris en namens de gemeente rechtsgeldig ondertekend worden door de burgemeester bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Deze akte dient verleden te worden vooraleer een kavel te koop wordt aangeboden of aangewend wordt als bouwgrond.

 

Art. 4.

Aan de verkavelingsaanvraag met referte 201628 voor het perceel gelegen te Camille Huysmansstraat en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 276 K, worden volgende lasten en voorwaarden verbonden vooraleer een kavel mag verkocht of aangewend worden als bouwgrond:

- Inzake voorzieningen voor aardgas, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Eandis, Elektriciteitsstraat 70 te 2800 Mechelen, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- Inzake voorzieningen voor electriciteit, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Infrax, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- De uitbreiding van het telefoonnet en de mogelijke voorzieningen voor telecommunicatie op kosten van de verkavelaar, volgens de opmeting en raming van de beherende maatschappij, Proximus, Area Hasselt, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

- De uitbreiding van het waterleidingsnet, op kosten van de verkavelaar, volgens opmeting, plan en raming van de De Watergroep,, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

- De verkavelaar zal de beplanting binnen de af te stane strook grond, zowel bomen als struiken, volledig en op zijn kosten dienen te verwijderen, voor de verkoop of benuttiging van de kavels.

 

Art. 5.

Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van onderhavige beslissing.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Ruimtelijke ordening

P.7.Dossiernaam: Verkaveling 201630. Grondafstand.
Onderwerp: Gemeenteraadsbeslissing 201630  van verkavelingsaanvraag Landmeterskantoor Winston Schoeters voor het perceel gelegen Montystraat 6, Familie De Cockstraat gekadastreerd afd. 2 sectie C nr. 209/V en 209/W.

 

Voorgeschiedenis

● Ontvangstbewijs 7 september 2016: aanvraag van de verkavelingsvergunning voor aanvraag voor een nieuwe verkaveling gelegen Familie De Cockstraat en Montystraat 6 en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C 209 W en (afd. 2) sectie C 209 V.

● Het dossier kreeg het gemeentelijk refertenummer: 201630.

● Het openbaar onderzoek werd ingesteld van 21 oktober 2016 tot 20 november 2016. Er werden 0 bezwaarschriften ontvangen.

 

Feiten en context

Het dossier betreft het verkavelen zodat nieuwe percelen bouwgrond kunnen worden gerealiseerd.

De aanvraag is gelegen Familie De Cockstraat en Montystraat 6 en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C 209 W en (afd. 2) sectie C 209 V.

 

Juridische grond

● Het gemeentedecreet van 15 juli 2005

Het gemeentedecreet regelt de werking van de lokale besturen. Artikel 42 bepaald dat de gemeenteraad bevoegd is om te beslissen over de zaak der wegen.  Dit betreft zowel de aanleg van nieuwe wegen, de tracéwijziging als de verbreding of de opheffing van bestaande gemeentelijke wegen.

● Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 8 mei 2009

De VCRO vormt de basis van het ruimtelijk ordeningsrecht. Het is een grondige aanpassing van het decreet van 18 mei 1999 met integratie van de wet van 29 maart 1962.

De basisbeginselen van de VCRO bestaan uit de stelling dat de ruimtelijke ordening is gericht op een duurzame ruimtelijke ontwikkeling waarbij de ruimte beheerd wordt ten behoeve van de huidige generatie, zonder dat de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang gebracht worden.

Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen. Er wordt rekening gehouden met de ruimtelijke draagkracht, de gevolgen voor het leefmilieu en de culturele, economische, esthetische en sociale gevolgen.

Op deze manier wordt gestreefd naar ruimtelijke kwaliteit (art 4)

De bouwvergunning wordt stedenbouwkundige vergunning genoemd, met onderscheid in procedure van een ontvoogde gemeente (1999) en niet ontvoogde gemeente (1962).

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening stelt dat de gemeenteraad een beslissing neemt in de zaak der wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de verkavelingsaanvraag.

● Koninklijk besluit van 28 december 1972

Dit besluit bepaalt voor het Vlaamse gewest de algemene regelen voor de opmaak en tenuitvoerlegging van de door de minister voorlopig vastgestelde ontwerpgewestplannen en van de door de Koning vastgestelde gewestplannen.

● Koninklijk besluit van 7 april 1977 - Gewestplan Leuven

● De omzendbrief van 8 juli 1997 betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerpgewestplannen en gewestplannen.

Deze omzendbrief bevat nadere richtlijnen over de bestemmingen in de gewestplannen.

● Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 tot aanwijzing van de instanties die over een vergunningsaanvraag advies verlenen.

Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2005 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsaanvragen en aanvragen tot verkavelingswijziging (verv. BVR 9 september 2011, art. 1)

● Het grond- en pandendecreet van 27 maart 2009

De doelstelling van dit decreet bestaat erin om in elke gemeente voldoende sociale woningen te voorzien.

 

Advies

Inzake voorzieningen voor aardgas werd het advies gevraagd aan de Intercommunale Eandis, Elektrciteitsstraat 70, 2800 Mechelen.

Inzake voorzieningen voor elektriciteit werd het advies gevraagd aan de intercommunale Infrax, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek.

Inzake voorzieningen voor telefoonaansluiting en telecommunicatie werd advies gevraagd aan Proximus, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

Inzake voorzieningen voor waterleiding werd advies gevraagd aan De Watergroep, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

 

Argumentatie

Het behoort de Familie De Cockstraat, 3128 Baal gedeeltelijk en plaatselijk te verbreden door inlijving in het openbaar domein der wegenis van een strook grond zoals duidelijk staat aangeduid op de bijgevoegde plannen die werden onderworpen aan een openbaar onderzoek. De gronden die noodzakelijk zijn voor de verbreding van deze weg zullen kosteloos door de gemeente verkregen worden zodat er geen schatting van de waarde nodig is.

Om de percelen bebouwbaar te maken zal de verkavelaar, die de vruchten plukt van de ontwikkeling, de nodige inspanningen moeten leveren. Hij zal de lasten inzake de voorziening van nutsvoorzieningen voorafgaandelijk op zich dienen te nemen.

Het toegankelijk maken van het perceel is eveneens ten laste van de verkavelaar. Zo zal hij moeten instaan desgevallend voor het plaatsen van grachtoverwelving en of het verwijderen van aanwezige beplanting op de af te stane strook, dit betreft zowel bomen als planten.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1.

Het wegtracé van de Familie De Cockstraat, 3128 Baal zoals aangeduid op bijgaand opmetingsplan, dat met deze beslissing één geheel uitmaakt, goed te keuren.

 

Art. 2.

De grond voor een gecumuleerde oppervlakte van 2 are 15 ca waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp zal gratis aangeschaft worden bij wijze van onteigening in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Art. 3.

De akte van gratis grondafstand, ten laste van de verkavelaar, zal opgemaakt worden door een notaris en namens de gemeente rechtsgeldig ondertekend worden door de burgemeester bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Deze akte dient verleden te worden vooraleer een kavel te koop wordt aangeboden of aangewend wordt als bouwgrond.

 

Art. 4.

Aan de verkavelingsaanvraag met referte 201630 voor het perceel gelegen te Familie De Cockstraat en Montystraat 6 en met kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C 209 W en (afd. 2) sectie C 209 V, worden volgende lasten en voorwaarden verbonden vooraleer een kavel mag verkocht of aangewend worden als bouwgrond:

- Inzake voorzieningen voor aardgas, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Eandis, Elektriciteitsstraat 70 te 2800 Mechelen, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- Inzake voorzieningen voor electriciteit, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Infrax, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- De uitbreiding van het telefoonnet en de mogelijke voorzieningen voor telecommunicatie op kosten van de verkavelaar, volgens de opmeting en raming van de beherende maatschappij, Proximus, Area Hasselt, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

- De uitbreiding van het waterleidingsnet, op kosten van de verkavelaar, volgens opmeting, plan en raming van De Watergroep,, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

- De verkavelaar zal de beplanting binnen de af te stane strook grond, zowel bomen als struiken, volledig en op zijn kosten dienen te verwijderen, voor de verkoop of benuttiging van de kavels.

 

Art. 5.

Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van onderhavige beslissing.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Ruimtelijke ordening

P.8.Dossiernaam: Verkaveling 201637. Grondafstand.
Onderwerp: Gemeenteraadsbeslissing 201637 van verkavelingsaanvraag William Claes voor  het perceel gelegen Vinkendreef, 3120 Tremelo, gekadastreerd afd.1 sectie A nr. 208 V.

 

Voorgeschiedenis

● Ontvangstbewijs 8 december 2016: aanvraag van de verkavelingsvergunning voor een nieuwe verkavelingsaanvraag gelegen Vinkendreef en met kadastrale omschrijving (afd. 1) sectie A 208 V

● Het dossier kreeg het gemeentelijk refertenummer: 201637.

● Het openbaar onderzoek werd ingesteld van 16 december 2016  tot 15 januari 2017.  Er werd 1 bezwaarschrift ontvangen.

 

Feiten en context

Het dossier betreft het verkavelen zodat nieuwe percelen bouwgrond kunnen worden gerealiseerd.

De aanvraag is gelegen Vinkendreef en met kadastrale omschrijving (afd. 1) sectie A 208 V.

 

Juridische grond

● Het gemeentedecreet van 15 juli 2005

Het gemeentedecreet regelt de werking van de lokale besturen. Artikel 42 bepaald dat de gemeenteraad bevoegd is om te beslissen over de zaak der wegen. Dit betreft zowel de aanleg van nieuwe wegen, de tracéwijziging als de verbreding of de opheffing van bestaande gemeentelijke wegen.

 

● Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 8 mei 2009

De VCRO vormt de basis van het ruimtelijk ordeningsrecht. Het is een grondige aanpassing van het decreet van 18 mei 1999 met integratie van de wet van 29 maart 1962.

De basisbeginselen van de VCRO bestaan uit de stelling dat de ruimtelijke ordening is gericht op een duurzame ruimtelijke ontwikkeling waarbij de ruimte beheerd wordt ten behoeve van de huidige generatie, zonder dat de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang gebracht worden.

Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen. Er wordt rekening gehouden met de ruimtelijke draagkracht, de gevolgen voor het leefmilieu en de culturele, economische, esthetische en sociale gevolgen.

Op deze manier wordt gestreefd naar ruimtelijke kwaliteit (art 4).

De bouwvergunning wordt stedenbouwkundige vergunning genoemd, met onderscheid in procedure van een ontvoogde gemeente (1999) en niet ontvoogde gemeente (1962).

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening stelt dat de gemeenteraad een beslissing neemt in de zaak der wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de verkavelingsaanvraag.

 

● Koninklijk besluit van 28 december 1972

Dit besluit bepaalt voor het Vlaamse gewest de algemene regelen voor de opmaak en tenuitvoerlegging van de door de minister voorlopig vastgestelde ontwerpgewestplannen en van de door de Koning vastgestelde gewestplannen.

 

● Koninklijk besluit van 7 april 1977 - Gewestplan Leuven.

 

● De omzendbrief van 8 juli 1997 betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerpgewestplannen en gewestplannen.

Deze omzendbrief bevat nadere richtlijnen over de bestemmingen in de gewestplannen.

 

● Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 tot aanwijzing van de instanties die over een vergunningsaanvraag advies verlenen.

Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2005 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsaanvragen en aanvragen tot verkavelingswijziging (verv. BVR 9 september 2011, art. 1).

 

● Het grond- en pandendecreet van 27 maart 2009.

De doelstelling van dit decreet bestaat erin om in elke gemeente voldoende sociale woningen te voorzien.

 

Advies

Inzake voorzieningen voor aardgas en elektriciteit werd het advies gevraagd aan de Intercommunale Eandis, Elektrciteitsstraat 70, 2800 Mechelen.

Inzake voorzieningen voor telefoonaansluiting en telecommunicatie werd advies gevraagd aan Proximus, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

Inzake voorzieningen voor waterleiding werd advies gevraagd aan De Watergroep, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

Inzake voorzieningen voor kabeldistributie werd advies gevraagd aan Telenet, Liersesteenweg 2, 2800 Mechelen.

 

Argumentatie

Het behoort de Vinkendreef, 3120 Tremelo gedeeltelijk en plaatselijk te verbreden door inlijving in het openbaar domein der wegenis van een strook grond zoals duidelijk staat aangeduid op de bijgevoegde plannen die werden onderworpen aan een openbaar onderzoek. De gronden dienoodzakelijk zijn voor de verbreding van deze weg zullen kosteloos door de gemeente verkregen worden zodat er geen schatting van de waarde nodig is.

Om de percelen bebouwbaar te maken zal de verkavelaar, die de vruchten plukt van de ontwikkeling, de nodige inspanningen moeten leveren. Hij zal de lasten inzake de voorziening van nutsvoorzieningen voorafgaandelijk op zich dienen te nemen.

Het toegankelijk maken van het perceel is eveneens ten laste van de verkavelaar. Zo zal hij moeten instaan desgevallend voor het plaatsen van grachtoverwelving en of het verwijderen van aanwezige beplanting op de af te stane strook, dit betreft zowel bomen als planten.

 

BESLUIT

18 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek, Geert Laporte, Tjorven Puype, Alain Verschaeren, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

4 onthoudingen: Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen en Paul Vandyck

 

Art. 1.

Het wegtracé van de Vinkendreef, 3120 Tremelo, zoals aangeduid op bijgaand opmetingsplan, dat met deze beslissing één geheel uitmaakt, goed te keuren.

 

Art. 2.

De grond voor een gecumuleerde oppervlakte van 1 are 64 ca, waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp zal gratis aangeschaft worden bij wijze van onteigening in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Art. 3.

De akte van gratis grondafstand, ten laste van de verkavelaar, zal opgemaakt worden door een notaris en namens de gemeente rechtsgeldig ondertekend worden door de burgemeester bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Deze akte dient verleden te worden vooraleer een kavel te koop wordt aangeboden of aangewend wordt als bouwgrond.

 

Art. 4.

Aan de verkavelingsaanvraag met referte 201637 voor het perceel gelegen te Vinkendreef en met kadastrale omschrijving (afd. 1) sectie A 208 V, worden volgende lasten en voorwaarden verbonden vooraleer een kavel mag verkocht of aangewend worden als bouwgrond:

- Inzake voorzieningen voor aardgas en elektriciteit, zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de door het beheerscomité van de intercommunale Eandis, Elektriciteitsstraat 70 te 2800 Mechelen, vastgesteld en toepasselijk verklaarde reglementering.

- De uitbreiding van het telefoonnet en de mogelijke voorzieningen voor telecommunicatie op kosten van de verkavelaar, volgens de opmeting en raming van de beherende maatschappij, Proximus, Area Hasselt, Hendrik Vanveldekenssingel 39 te 3500 Hasselt.

- De uitbreiding van het waterleidingsnet, op kosten van de verkavelaar, volgens opmeting, plan en raming van De Watergroep,, H. Hooverplein 23 te 3000 Leuven.

- Voor de uitbreiding van het kabeldistributienetwerk zal de verkavelaar zich dienen te houden aan de voorwaarden gesteld door Telenet.

- De verkavelaar zal de beplanting binnen de af te stane strook grond, zowel bomen als struiken, volledig en op zijn kosten dienen te verwijderen, voor de verkoop of benuttiging van de kavels.

 

Art. 5.

Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van onderhavige beslissing.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Milieu

P.9.Dossiernaam: Aanpassing subsidiereglement energiepremies.
Onderwerp: Aanpassing van het gemeentelijk subsidiereglement voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in bestaande woningen: dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie (langs binnenzijde of buitenzijde) en vloerisolatie (isolatie van vloer op volle grond, zoldervloerisolatie of kelderplafondisolatie).

 

Voorgeschiedenis

19 december 2013:

 

Goedkeuring door de gemeenteraad van het gemeentelijk subsidiereglement energiebesparende maatregelen in bestaande wooneenheden: dakisolatie of zoldervloerisolatie - buitenmuurisolatie - spouwmuurisolatie n.a.v. de ondertekening van het Europese Burgemeestersconvenant waarbij de gemeente zich engageert om tegen 2020 de CO2-uitstoot op haar grondgebied te verminderen met minstens 20%.

27 december 2016:

Voorstel van het college van burgemeester en schepenen om het subsidiereglement uit te breiden en de isolatienormen te verstrengen.

 

Feiten en context

Op 1 januari 2017 breidden de netbeheerders Infrax en Eandis hun bestaande subsidiereglementen voor dak-, zoldervloer-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie uit met een bijkomende stimulerende subsidie voor het plaatsen van vloerisolatie in het algemeen en buitenmuurisolatie uitgevoerd langs de binnenkant.

Ook verstrengden zij de isolatienormen met de bedoeling aan te zetten tot beter isoleren.

Om die reden is het logisch dat ook de gemeente Tremelo haar subsidiereglement aanpast. Dit kadert binnen het klimaatengagement dat de gemeente ondertekende op 4 oktober 2013. Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om het gemeentelijk reglement uit te breiden met vloer- (op volle grond) en kelderplafondisolatie en met isolatie van de buitenmuur langs de binnenzijde door een aannemer, en om de isolatienormen te verstrengen.

Ook wordt van de gelegenheid van deze aanpassing gebruik gemaakt om ook de mogelijkheid te bieden aan verenigingen van mede-eigenaars van woongebouwen in gedwongen mede-eigendom (meergezinswoningen) om een premie aan te vragen.

 

Juridische grond

          Het gemeentedecreet van 15 juli 2005.

          Het energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid, waarin maatregelen en acties zijn uitgewerkt om de energieprestaties van de bestaande woningen in Vlaanderen substantieel te verbeteren tegen 2020.

          Het gemeentelijk subsidiereglement energiebesparende maatregelen in bestaande woningen: dakisolatie of zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie en spouwmuurisolatie van 19 december 2013.

 

Argumentatie

Het is wenselijk om het bestaande gemeentelijke subsidiereglement van 19 december 2013, dat sinds die datum een wezenlijke bijkomende stimulans gebleken is voor de inwoners om tot energiebesparende maatregelen over te gaan, aan te passen aan de nieuwe reglementen van de netbeheerders. De gemeente Tremelo wenst daarin de normen van de netbeheerders te volgen. De subsidies kunnen worden toegekend binnen de perken van de reeds voorziene kredieten. Er dient voor deze aanpassing geen budgetwijziging te gebeuren.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De gemeenteraad van Tremelo beslist om het gemeentelijk subsidiereglement voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in bestaande woningen aan te passen. Binnen de perken van de voorziene kredieten op registratiesleutel 64910000/0620 wordt een subsidie verleend voor volgende energiebesparende maatregelen voor bestaande woningen:

          dakisolatie  door aannemer of zelf aangebracht (Rd-waarde = minimum 4,5 m²K/W)

          zoldervloerisolatie  door aannemer of zelf aangebracht (Rd-waarde = minimum 4,5 m²K/W)

          buitenmuurisolatie langs buitenzijde door aannemer (Rd-waarde = minimum 3 m²K/W)

          buitenmuurisolatie langs binnenzijde door gecertificeerd aannemer  of werken begeleid door een architect met controle op de uitvoering  (Rd-waarde = minimaal 2 m²K/W)

          na-isolatie van spouwmuur door aannemer (lambda-waarde van het isolatiematerieel is hoogstens 0,065 W/mK, de volledige spouw moet worden opgevuld en moet minstens 5 cm dik zijn + de aanvraag moet een verklaring van overeenkomstigheid met STS 71-1 bevatten, aan te vragen door de aannemer bij de Vlaamse overheid)

          isolatie van vloer op volle grond door aannemer (Rd-waarde = minimaal 2 m²K/W - het aantal centimeter dat nodig is om de Rd-waarde te halen, hangt af van het type materiaal dat gebruikt wordt)

          isolatie van kelderplafond door aannemer (Rd-waarde = minimaal 2 m²K/W - het aantal centimeter dat nodig is om de Rd-waarde te halen, hangt af van het type materiaal dat gebruikt wordt)

Een bestaande woning is een woning waarvoor een bouwvergunning werd afgeleverd vóór 1 januari 2006. Nieuwbouwwoningen, herbouw en uitbreiding van een bestaande woning en grondige verbouwingen die aan de E-peileisen moeten voldoen, komen niet in aanmerking.

 

Art. 2:

Enkel energiebesparende maatregelen geplaatst in regelmatig vergunde woningen en volledig op het grondgebied van de gemeente Tremelo gelegen, komen in aanmerking voor de gemeentelijke subsidie.

 

Art. 3:

De subsidie wordt toegekend aan de aanvrager. Deze persoon dient gerechtigd te zijn tot het (laten) uitvoeren van de energiebesparende maatregelen waarvoor de aanvraag wordt ingediend:

          hetzij als eigenaar van het gebouw;

          hetzij als gebruiker of huurder van het gebouw, mits de eigenaar het aanvraagformulier mede voor akkoord heeft ondertekend.

Bij woongebouwen in gedwongen mede-eigendom komt de premie toe aan de vereniging van mede-eigenaars voor werkzaamheden aan de gemeenschappelijke delen en aan de individuele investeerder voor werkzaamheden aan de private delen.

 

Art.4:

De subsidie voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie (langs de binnenzijde of langs de buitenzijde) en vloerisolatie (isolatie van vloer op volle grond, zoldervloerisolatie of kelderplafondisolatie) bedraagt:

          € 50,00 voor een geïsoleerde oppervlakte tot 50 m²;

          € 100,00 voor een geïsoleerde oppervlakte tussen 51 m² en 100 m²;

          € 150,00 voor een geïsoleerde oppervlakte tussen 101 m² en 150 m²;

          € 200,00 voor een geïsoleerde oppervlakte vanaf meer dan 150 m².

           

Art.5:

De bedragen en oppervlaktes vermeld in art. 4 gelden per soort isolatie voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie  (langs de binnenzijde of langs de buitenzijde) en vloerisolatie (isolatie van vloer op volle grond, zoldervloerisolatie of kelderplafondisolatie).

 

Art. 6:

Deze subsidie is cumuleerbaar met andere subsidies voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, verleend door de netbeheerder, de Vlaamse overheid,…

 

Art. 7:

De aanvraag dient te worden ingediend bij het gemeentebestuur op een door de gemeente ter beschikking gesteld aanvraagformulier. Voor verschillende energiebesparende maatregelen mag één aanvraagformulier worden ingevuld.

 

Art. 8:

De premieaanvraag is alleen geldig samen met volgende bijlagen:

          een kopie van alle aankoopfacturen (geen offerte, leveringsbon, kasticket of proforma-factuur) van het isolatiemateriaal met vermelding van het merk, de soort, de dikte, het type, Rd-waarde, desgevallend lambda-waarde, het aantal m², de kostprijs van het materiaal en de plaatsing, de datum van plaatsing;

          een attest van de aannemer (indien van toepassing);

          voor isolatie van de spouwmuur bevat de premieaanvraag eveneens een kopie van de "Verklaring van overeenkomstigheid met STS 71-1" (aan te vragen door de aannemer aan de Vlaamse overheid).

 

Art. 9:

Het college van burgemeester en schepenen is gelast met de uitvoering van dit gemeentelijk subsidiereglement en beslist over de toekenning van de subsidie binnen de perken van de voorziene kredieten.

 

Art. 10:

Deze beslissing zal aan de toezichthoudende overheid ter kennisgeving worden overgemaakt.

 

Art. 11:

Het aangepaste subsidiereglement voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen van bestaande woningen gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Milieu

P.10.Dossiernaam: Mandaat innen belastingen door EcoWerf
Onderwerp: Mandaat innen belastingen door EcoWerf op het containerpark in naam en voor rekening van de gemeente

 

Voorgeschiedenis

          25 november 2003: gemeenteraadsbeslissing tot goedkeuring van de oprichting van en deelname aan het intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf, opgericht op 15 december 2003, waarbij de gemeente beheersoverdracht deed aan EcoWerf voor de uitbatling van het containerpark.

 

Feiten en context

Het aanbieden van afvalstoffen op het containerpark geschiedt volgens het principe van de vervuiler betaalt.

De betaling van de daaraan verbonden contantbelasting gebeurt volgens volgend schema:

          de inwoner betaalt op het containerpark met Bancontact op een rekening van de gemeente

          EcoWerf registreert en rapporteert naar de gemeente

          de gemeente betaalt maandelijks een werkingsbijdrage aan EcoWerf

De opvolging van wanbetalers is thans de verantwoordelijkheid van de gemeente.

 

Juridische grond

          15 juli 2005: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005.

          30 mei 2008: Het decreet betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen.

          23 december 2011: Het decreet over het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (hierna materialendecreet).

          17 februari 2012: Het besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams Reglement over het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen.

          14 oktober 2016: Het uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval.

 

Argumentatie

Artikel 26 van het Materialendecreet laat toe dat gemeenten het innen van retributies en belastingen toevertrouwen aan een intergemeentelijk samenwerkingsverband.

De betaling van de contantbelasting zou dan gebeuren volgens volgend schema:

          de inwoner betaalt met Bancontact rechtstreeks aan EcoWerf

          EcoWerf factureert de werkingsbijdrage voor haar dienstverlening aan de gemeente maar maakt tegelijk een creditnota over aan de gemeente voor de inkomsten ontvangen op het containerpark

          het eventueel saldo zal dan worden overgemaakt hetzij door EcoWerf hetzij door de gemeente.

EcoWerf kan dan de eventuele wanbetalingen opvolgen.

Deze procedure is eenvoudiger en efficiënter.

De gemeente wenst EcoWerf te machtigen om in haar naam en voor haar rekening de contantbelasting te innen die door de burger verschuldigd is voor de toegang tot en voor het aanbieden van de betalende fracties op het containerpark.

 

BESLUIT

17 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek, Geert Laporte, Tjorven Puype, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

1 stem tegen: Alain Verschaeren

4 onthoudingen: Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen en Paul Vandyck

 

Art. 1:

Met ingang van 1 januari 2017 wordt EcoWerf gemachtigd de contantbelasting die door de burger verschuldigd is voor de toegang tot en voor het aanbieden van betalende afvalfracties op het containerpark.

 

Art. 2:

Hiertoe wordt het belastingreglement van de gemeente gewijzigd.

 

Art. 3:

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht zoals geregeld door het gemeentedecreet.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Milieu

P.11.Dossiernaam: Belastingreglement -innen belastingen door EcoWerf
Onderwerp: Wijzigen van het belastingreglement - innen van belastingen op het containerpark door EcoWerf

 

Voorgeschiedenis

          25 november 2003: gemeenteraadsbeslissing tot goedkeuring van de oprichting van en deelname aan het intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf, opgericht op 15 december 2003, waarbij de gemeente beheersoverdracht deed aan EcoWerf voor de uitbatling van het containerpark.

          27 oktober 2016: brief van EcoWerf over het innen van belastingen voor toegang tot het containerpark en het aanbieden van betalende afvalfracties op het containerpark.

 

Feiten en context

De gemeente heeft de bedragen van de belastingen op het aanbieden van bepaalde afvalfracties op het containerpark vastgelegd overeenkomstig artikel 5.1.4 van het Vlarema.

 

Juridische grond

          15 juli 2005: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005

          30 mei 2008: Het decreet over de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen (hierna invorderingsdecreet).

          23 december 2011: het decreet over het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (hierna materialendecreet).

          17 februari 2012: het besluit van de Vlaamse regering tot vaststelling van het Vlaams Reglement over het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (hierna Vlarema).

          14 oktober 2016: Het uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval.

 

Argumentatie

Op grond van artikel 26 van het Materialendecreet heeft de gemeente EcoWerf gemachtigd om met ingang van 1 januari 2017 in naam en voor rekening van de gemeente de contantbelasting te innen die door de burger is verschuldigd voor het aanbieden van de betalende fracties op het containerpark.

Vanaf 1 januari 2017 gebeurt de betaling van vermelde contantbelasting via Bancontact op het containerpark op een rekening aangehouden door EcoWerf.

In geval van wanbetaling blijft het invorderingsdecreet van toepassing.

 

BESLUIT

14 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Tjorven Puype, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

4 stemmen tegen: Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek, Geert Laporte en Alain Verschaeren

4 onthoudingen: Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen en Paul Vandyck

 

Art. 1:

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de contantbelasting die door de burger verschuldigd is voor toegang tot het containerpark en voor het aanbieden van betalende afvalfracties op het containerpark, betaald op rekening gehouden door EcoWerf.

 

Art. 2:

Bij ontstentenis van betaling wordt de belasting een kohierbelasting.

 

Art. 3:

Gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van dit besluit.

 

Art. 4:

Deze beslissing is onderworpen aan het bestuurlijk toezicht zoals geregeld door het gemeentedecreet.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.12.Dossiernaam: Toelagen raden en scholen
Onderwerp: Nominatieve toekenning

 

Voorgeschiedenis

          14/11/1983: wet betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen

          27/12/1995: gemeentelijke toelagereglement

          31/08/2005: gemeentedecreet

 

Argumentatie

Artikel 4 van de wet van 14/11/1983 bepaalt dat de gemeenteraad voor iedere toelage nog een toewijzingingsbeslissing moet nemen waarbij:

          de aard, de omvang en de aanwendingsvoorwaarden worden bepaald;

          eveneens de nodige verantwoordingsstukken worden opgelegd evenals de termijnen waarbinnen die verantwoording dient te worden voorgelegd.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

diversen/64910000

1419/001/001/001/001

32.643,00

?

 

BESLUIT

18 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek, Geert Laporte, Tjorven Puype, Alain Verschaeren, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

4 onthoudingen: Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen en Paul Vandyck

 

Art. 1:

In uitvoering van artikel 3 van onze beslissing d.d. 27/12/1995 volgende toelagen toe te kennen voor het dienstjaar 2017:

Naam                          Budgetsleutel           Bedrag toelage

Roemeniëcomité0160-649100001.000,00

GROS0160-649100001.860,00

Verkeersadviesraad0200-649100001.860,00

Damiaanschool, St.Annaschool, Vrije basisschool

Tremelo, De Cocon - milieuschoolproject0309-649100001.900,00

Mina-raad0390-649100001.240,00

Middenstandsraad0500-649100001.983,00

Damiaanmuseum0700-649100005.000,00

Cultuurraad0709-649100004.720,00

Sonora0709-649100007.500,00

Seniorenraad0959-649100001.860,00

Gezondheidsraad098002-694100001.860,00

Adviesraad voor personen met een beperking098002-949100001.860,00

 

Aard: toelage voor werkingsuitgaven of investeringsuitgaven vrij te bepalen door de toelagetrekker.

Aanwendingsvoorwaarden: vrij

Verantwoording: facturen gedateerd in het jaar 2017 van minimaal het bedrag van de toelage, in te dienen uiterlijk op 30 maart 2018. Niet-verantwoorde bedragen zullen teruggevorderd worden.

 

Art. 2:

De aanvragen voor de toelage 2017 dienen voor 31/03/2017 via het webformulier aangevraagd te worden. Na deze datum kan er geen toelage meer aangevraagd worden.

 

Art. 3:

De verantwoording van de toelage 2016 dient voor 30/03/2017 te gebeuren. Na deze datum zal het niet-verantwoorde gedeelte teruggevorderd worden. Regularisaties zijn niet mogelijk.

 

Art. 4:

De controle van en op voornoemde rechtvaardiging zal worden uitgevoerd door het College van Burgemeester en Schepenen.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.13.Dossiernaam: Kerkfabriek Sint-Anna-Baal MJPW en BW1/2016
Onderwerp: Goedkeuring MJPW en aktename BW1/2016

 

Voorgeschiedenis

26 september 2013: Goedkeuring door gemeenteraad van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

27 maart 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 01 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

25 september 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 02 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

24 september 2015: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 03 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

29 oktober 2015: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 04 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

29 oktober 2015: Aktename door gemeenteraad van Budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

 

Feiten en context

WIJZIGING MJP

16 augustus 2016: Goedkeuring door de kerkraad van Sint-Anna Baal van de wijziging 05 van het meerjarenplan 2014-2019.

12 september 2016: Gunstig advies van het Aartsbisdom.

5 oktober 2016: Ontvangst door het gemeentebestuur van de wijziging van het meerjarenplan 2014-2019, bestaande uit de financiële nota en de strategische nota. Het gunstig advies van het bisdom en de goedkeuring van de coördinatie meerjarenplanwijzigingen 2014-2019 door het centraal kerkbestuur werden eveneens toegevoegd.

Het meerjarenplan bevat de afspraken tussen het bestuur van de eredienst en de gemeente voor de duur van de legislatuur. Het meerjarenplan bestaat uit een financiële nota, een strategische nota en eventueel, een afsprakennota.

Kleine wijzigingen of verschuivingen in de planning kunnen op eenvoudige wijze via een budgetwijziging worden doorgevoerd. Voor belangrijke wijzigingen dient ook het meerjarenplan te worden aangepast.

Bij een wijziging van het meerjarenplan dient de volledige goedkeuringsprocedure opnieuw te worden doorlopen. De wijziging vervangt integraal de vorige versie van het meerjarenplan.

In de strategische nota kan worden vermeld wat er werd gewijzigd ten opzichte van de vorige meerjarenplan.

 

BUDGETWIJZIGING

16 augustus 2016: Goedkeuring door de kerkraad van de wijziging 01 van het budget 2016 van kerkfabriek Sint-Anna Baal

12 september 2016: Gunstig advies van het Aartsbisdom.

5 oktober 2016: Ontvangst door het gemeentebestuur van de wijziging 01 van het budget 2016 bestaande uit de beleidsnota en financiële nota. Het gunstig advies van het bisdom en de goedkeuring van de

coördinatie budgetwijzigingen 2016 door het centraal kerkbestuur werden eveneens toegevoegd.

 

Juridische grond

MJP

Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, artikelen 33 en 41 t/m 44.

Besluit van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten, artikelen 13 t/m 16.

 

BW

Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële en organisatie en werking van de erkende erediensten, artikelen 48 t/m 50.

Besluit van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten, artikelen 22 t/m 25.

 

Argumentatie

De wijzigingen aan het meerjarenplan 2014-2019 worden besproken in de strategische nota bij dit meerjarenplan.

De gevraagde investeringstoelagen in het meerjarenplan blijven ongewijzigd en werden al door de gemeenteraad goedgekeurd.

 

Een budgetwijziging is noodzakelijk voor elke verhoging van een hoofdfunctie in het exploitatiebudget en voor elke aanpassing in het investeringsbudget.

De budgetwijziging bestaat uit een financiële nota en een beleidsnota. In de beleidsnota wordt verwoord wat de wijzigingen juist inhouden.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Dienstjaar

Raming

0790/64940000

Exploitatietoelage

1419/001/001/001/001

2015

2016

2017

2018

2019

0,00 EUR

0,00 EUR

32.127,00 EUR

0,00 EUR

0,00 EUR

 

BESLUIT

18 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek, Geert Laporte, Tjorven Puype, Alain Verschaeren, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

4 onthoudingen: Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen en Paul Vandyck

 

Art. 1:

De gemeenteraad keurt de wijziging 05 (1/2016) van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna goed.

 

Art. 2:

In uitvoering van artikel 43 van het decreet van 7 mei 2004 wordt deze beslissing overgemaakt aan de heer gouverneur, het bisdom en de kerkfabriek.

 

Art. 3:

De gemeenteraad neemt akte van de wijziging 01 van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Anna Baal.

 

Art. 4:

In uitvoering van artikel 50 en 48 van het decreet van 7 mei 2004 wordt deze beslissing ter kennis gebracht van de kerkfabriek en het bisdom.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.14.Dossiernaam: Kerkfabrieken - Budget 2017
Onderwerp: Aktename Budget 2017 kerkfabrieken O.-L.-Vrouw van Bijstand Tremelo, Sint-Anna Baal en Heilige Damiaan van Molokai Ninde

 

Voorgeschiedenis

26 september 2013: Goedkeuring door gemeenteraad van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek O.-L.-Vrouw Bijstand Tremelo.

27 november 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 01 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek O.-L.-Vrouw Bijstand Tremelo.

29 oktober 2015: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 02 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek O.-L.-Vrouw Bijstand Tremelo.

30 juni 2016: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 03 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek O.-L.-Vrouw Bijstand Tremelo.

 

26 september 2013: Goedkeuring door gemeenteraad van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

27 maart 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 01 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

25 september 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 02 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

24 september 2015: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 03 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

29 oktober 2015: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 04 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

19 januari 2017: Goedkeuring door gemeenteraad van de wijziging 05 van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Anna te Baal.

 

29 maart 2014: Goedkeuring door de kerkraad van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Heilige Damiaan van Molokaï.

27 november 2014: Goedkeuring door gemeenteraad van het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Heilige Damiaan van Molokaï.

 

Feiten en context

18 juli 2016: Goedkeuring door de kerkraad van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand Tremelo van het Budget 2017.

 

16 augustus 2016: Goedkeuring door de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Anna Baal van het Budget 2017.

 

11 september 2016: Goedkeuring door de kerkraad van de kerkfabriek Heilige Damiaan van Molokai Ninde van het Budget 2017.

 

20 oktober 2016: Gunstig advies van het bisdom voor de budgetten 2017 van de drie kerkfabrieken.

 

3 november 2016: Ontvangst door het gemeentebestuur van de budgetten 2017 bestaande uit de beleidsnota en financiële nota. Het gunstig advies van het bisdom en de goedkeuring van de coördinatie budget 2017 door het centraal kerkbestuur werden eveneens toegevoegd.

 

 

Juridische grond

DECREET van 7 mei 2004 betreffende de materiële en organisatie en werking van de erkende erediensten, artikelen 46 t/m 49.

BESLUIT van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten, artikelen 17 t/m 21/1.

 

Argumentatie

Het budget 2017 voor de kerkfabriek O.L.Vrouw van Bijstand Tremelo bekwam een gunstig advies van het bisdom.

Het budget bestaat uit een financiële nota en een beleidsnota.

Het exploitatiebudget sluit met een overschot van € 1,62. Er is bijgevolg geen exploitatietoelage nodig.

Het investeringsbudget sluit af met € 0,00

 

Het budget 2017 voor de kerkfabriek Sint-Anna Baal bekwam een gunstig advies van het bisdom.

Het budget bestaat uit een financiële nota en een beleidsnota.

Het exploitatiebudget sluit met een overschot van € 21.383,83. Er is bijgevolg geen exploitatietoelage nodig.

Het investeringsbudget sluit af met € 0,00

 

Het budget 2017 voor de kerkfabriek Heilige Damiaan van Molokaï bekwam een gunstig advies van het bisdom.

Het budget bestaat uit een financiële nota en een beleidsnota.

Het exploitatiebudget sluit met een overschot van € 186,96. Er is bijgevolg geen exploitatietoelage nodig.

Het investeringsbudget sluit af met € 0,00.

 

BESLUIT

Art. 1:

De gemeenteraad neemt akte van het budget 2017 van de kerkfabrieken O.-L.-Vrouw van Bijstand Tremelo, Sint-Anna Baal en Heilige Damiaan van Molokai Ninde.

 

Art. 2:

In uitvoering van artikel 48 van het decreet van 7 mei 2004 wordt deze beslissing ter kennis gebracht van de het centraal kerkbestuur, de kerkfabriek en het bisdom.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.15.Dossiernaam: Prijssubsidies AGBT 2017
Onderwerp: Prijssubsidies AGBT 2017

 

Voorgeschiedenis

4/02/2003: Goedkeuring door de gemeenteraad van de oprichting van een autonoom gemeentebedrijf voor het beheer van de sport- en ontspanningsinfrastructuur, de statuten, het beleids- en financieel plan en de benoeming van de leden van de Raad van Bestuur.

6/05/2003: Goedkeuring door de gemeenteraad van de wijziging van de statuten van het AGB Tremelo.

4/07/2013: Goedkeuring door de gemeenteraad van de wijziging van de statuten van het AGB Tremelo.

8/06/2015: Opmaak van de beheersovereenkomst tussen gemeente Tremelo en AGB Tremelo.

30/06/2016: Goedkeuring door de gemeenteraad van het prijssubsidiereglement voor sportinfrastructuur.

 

Feiten en context

12/05/2016: De Raad van Bestuur van het AGB Tremelo gaat principieel akkoord om aan de gemeente prijssubsidies te vragen, m.a.w. de huidige werkings- en investeringssubsidies worden omgezet naar prijssubsidies. Deze prijssubsidie moet het AGBT de mogelijkheid bieden om een positief operationeel resultaat te boeken en zodoende conform te zijn met de recente beslissingen van de BTW administratie.

 

Juridische grond

BTW-wetgeving.

Beslissing ET 129.288 van 19-01-2016 (gepubliceerd 03-02-2016).

 

Advies

De prijssubsidie moet AGB Tremelo de mogelijkheid bieden om een positief operationeel resultaat te boeken en zich zodoende te conformeren aan de recente beslissingen van de BTW-administratie.

De concrete toepassingsvoorwaarden en modaliteiten m.b.t. deze prijssubsidie dienen vastgelegd te worden in een (beheers)overeenkomst.

In ieder geval gaat de gebruiker er geen hinder van ondervinden.

Op prijssubsidies is 6% BTW van toepassing.

Voor 2017 zal er een evaluatie en herberekening uitgevoerd worden, aangezien men nu op basis van een heel boekjaar prijssubsidies toepast in plaats van 6 maanden in 2016.

 

Argumentatie

Er wordt verwezen naar Beslissing ET 129.288 van 19-01-2016 (gepubliceerd 03-02-2016).

Het BTW-statuut van een autonoom gemeentebedrijf (AGB) kan als volgt worden uiteengezet:

1. Een AGB is in principe een gewone BTW-plichtige met recht op aftrek van BTW. Dat impliceert dus dat een AGB de BTW op de bouw van een zwembad, een bibliotheek enz. volgens de normale regels in aftrek kan brengen.

2. Voorwaarde daartoe is wel dat het AGB een winstoogmerk heeft en dat dus statutair is bepaald dat eventueel gemaakte winsten moeten worden uitgekeerd en dat ook effectief gebeurt.

3. Om te beoordelen of er winstoogmerk is, moet de globale activiteit van het AGB in aanmerking worden genomen.

4. De Administratie kan onderzoeken of die statutaire bepalingen niet louter theoretisch zijn. Dat zal wel het geval zijn wanneer systematisch tekorten voorkomen in hoofde van het AGB omdat de aan de bezoekers van de inrichting aangerekende prijzen niet volstaan om de exploitatiekosten van het AGB te dekken.

5. Werkingssubsidies die door de gemeente aan het AGB worden toegekend mogen in principe niet in aanmerking worden genomen voor de beoordeling van het winstoogmerk.

6. Prijssubsidies die door de gemeente aan het AGB worden toegekend komen daarentegen wel in aanmerking voor de beoordeling van het winstoogmerk.

7. In de loop van het boekjaar is het mogelijk om het bedrag van de prijssubsidies aan te passen naar de toekomst toe.

 

De kwalificatie van een Autonoom Gemeentebedrijf als belastingplichtige met recht op aftrek in de zin van artikel 4 van het BTW-wetboek belet niet dat de Administratie later kan onderzoeken of de statutaire bepalingen niet louter theoretisch zijn en desgevallend kan besluiten dat voornoemde vrijstelling alsnog van toepassing is.

Dit zal het geval zijn wanneer systematisch tekorten voorkomen in hoofde van het Autonoom Gemeentebedrijf omdat de aan de bezoekers van de inrichting aangerekende prijzen niet volstaan tot dekking van de exploitatiekosten van het Autonoom Gemeentebedrijf.

In dat verband kunnen de werkingskosten die door de gemeente aan het Autonoom Gemeentebedrijf worden ter beschikking gesteld, gelet op de nauwe band tussen het Autonoom Gemeentebedrijf en de gemeente, niet worden aangemerkt als ontvangsten uit een bepaalde activiteit. De werkingssubsidies mogen bijgevolg niet als bijkomende ontvangsten worden aangemerkt en mogen evenmin in mindering worden gebracht van de gedane kosten voor het bepalen van het boekhoudkundig resultaat.

 

De door de gemeente aan het AGB toegekende subsidies die rechtstreeks verband houden met de prijs (prijssubsidies) behoren daarentegen wel tot de maatstaf van heffing van de BTW en mogen dan ook worden gevoegd bij de overige ontvangsten uit een bepaalde activiteit om te bepalen of de statutaire bepalingen inzake winstoogmerk en het doel winsten uit te keren al dan niet theoretisch zijn.

Van een rechtstreeks verband met de prijs is slechts sprake indien de subsidie specifiek aan het gesubsidieerde orgaan wordt betaald om een welbepaald goed te leveren of een welbepaalde dienst te verrichten. Dit verband tussen de subsidie en de prijs moet duidelijk blijken uit een onderzoek van de concrete omstandigheden die aan de basis van de betaling van de tegenprestatie liggen. Daarentegen is het niet nodig dat de prijs van het goed of de dienst, of een deel ervan, bepaald zou zijn. Het volstaat dat die bepaalbaar is.

De BTW-administratie vestigt er de aandacht op dat prijssubsidies enkel voor de toekomst kunnen worden vastgesteld of aangepast en niet voor het verleden. Zo is het enkel mogelijk om in de loop van het boekjaar het bedrag van de prijssubsidies aan te passen, maar dan enkel voor de toekomst en niet voor het verleden. Een degelijke en tijdige budgetbewaking is dus noodzakelijk.

De Beslissing van de administratie neemt duidelijk afstand van de redenering dat de kostprijs van diensten die door de gemeente gratis aan het AGB worden geleverd en dus niet worden gefactureerd, toch bij de kosten zouden moeten worden gerekend:

 

"Voor het bepalen van de winst moet rekening gehouden worden met het boekhoudkundig resultaat (met inbegrip van afschrijvingen, aanleggen van provisies, …) en mag men niet louter vergelijken tussen het boek voor inkomende facturen enerzijds en het boek voor uitgaande facturen/dagboek voor ontvangsten anderzijds."

Kosten die het AGB niet draagt, komen niet voor in het boekhoudkundig resultaat en moeten dus niet in de afweging worden betrokken.

 

Tot slot stelt de beslissing dat het resultaat van de globale activiteit (dus niet activiteit per activiteit) van het AGB dient in aanmerking te worden genomen. Er wordt aan toegevoegd dat geen rekening wordt gehouden met uitzonderlijke opbrengsten (bv. de inkomsten uit onroerende en financiële transacties). De winst/verlies-positie moet structureel zijn en onafhankelijk van toevallige gebeurtenissen langs inkomsten- of uitgavenzijde.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

1419/001/001/001/001

64940000 - 0010

103.880 EUR

0,00

 

Het globaal berekende prijssubsidiebedrag in 2017 bedraagt momenteel 103.880 EUR.

 

BESLUIT

19 stemmen voor: Vital Van Dessel, Diane Willems, Bert De Wit, Jan Van Herck, Theo Smets, Koen De Vadder, Tjorven Puype, Alain Verschaeren, Christoph Torfs, Petra Vreys, Paul Vermeylen, Paul Vandyck, Diane Van Brussel, Kris Olemans, Diana Van Leemputten, Chris Lievens, Elynn Van Uffel, Paul Dams en Marc Verlinden

3 stemmen tegen: Nick De Rijck, Luc Van Eesbeek en Geert Laporte

 

Art. 1:

De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan het prijssubsidiereglement voor AGB Tremelo als volgt:

 

“PRIJSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTINFRASTRUCTUUR

 

TUSSEN

 

I. De gemeente Tremelo, met zetel te Veldonkstraat 1, 3120 Tremelo, hier vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden Paul Dams, burgemeester en Wim Vandenbroeck, gemeentesecretaris, hierna genoemd “Gemeente”, enerzijds,

 

en

 

2. Het autonoom gemeentebedrijf Tremelo, met maatschappelijke

zetel te Veldonkstraat 1, 3120 Tremelo, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreedt Vital Van Dessel, ondervoorzitter en Mark Wouters, secretaris AGB, hierna genoemd “AGB Tremelo”, anderzijds,

 

wordt overeengekomen dat de Gemeente prijssubsidies zal toekennen aan het AGB Tremelo voor de volgende activiteiten georganiseerd door het AGB Tremelo:

 

- het verlenen van recht op toegang en het recht om er gebruik van te maken aan de gebruikers van de sportinfrastructuur.

 

Dit prijssubsidiereglement legt de toekenning van deze prijssubsidies vast en geldt voor de periode vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018.

 

VOORWAARDEN

 

Het AGB Tremelo heeft haar inkomsten en uitgaven geraamd voor een periode van 12 maanden, i.e. van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017 (zie bijlage en het meerjarenplan en budget 2017 van het AGBT). Op basis van deze ramingen heeft het AGB Tremelo vastgesteld dat voor bovenvermelde periode de inkomsten uit recht op toegang tot sportinfrastructuur minstens 230.911 EUR (exclusief 6% btw) moeten bedragen om economisch rendabel te zijn.

 

Om economisch rendabel te zijn, wenst het AGB Tremelo voor de exploitatie van de sportinfrastructuur de voorziene toegangsprijzen (exclusief BTW) voor recht op toegang tot sportinfrastructuur voor de periode vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 te vermenigvuldigen met een factor 1,74.

 

De Gemeente erkent dat het AGB Tremelo, op basis van deze ramingen, de voorziene toegangsprijzen (exclusief BTW) voor recht op toegang tot sportinfrastructuur voor de periode vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 moet vermenigvuldigen met een factor 1,74 om economisch rendabel te zijn.

 

Rekening houdend met de sportieve en sociale functie van de sportinfrastructuur wenst de Gemeente dat er geen prijsverhogingen doorgevoerd worden ten aanzien van gebruikers. De Gemeente wenst immers de toegangsgelden te beperken opdat het gebouw toegankelijk is voor iedereen. De Gemeente verbindt er zich toe om voor de periode vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 deze beperkte toegangsgelden te subsidiëren middels de toekenning van prijssubsidies. De waarde van de prijssubsidie toegekend door de Gemeente bedraagt de prijs (exclusief btw) die de gebruiker of bezoeker voor recht op toegang betaalt, vermenigvuldigd met een factor 0,74.

 

Deze gesubsidieerde toegangsgelden (exclusief 6% btw) kunnen steeds geherevalueerd worden tijdens de periode van 1 januari 2017 t.e.m. 31 december 2018 in het kader van een periodieke evaluatie van de exploitatieresultaten van het AGB Tremelo. In de mate er een prijssubsidieaanpassing noodzakelijk is, zal de Gemeente deze steeds documenteren (bv. aan de hand van een gemeenteraadsbeslissing).

 

Het AGB Tremelo moet op de 20e werkdag van elke maand de Gemeente een overzicht bezorgen van het aantal gebruikers en bezoekers waaraan recht op toegang is verleend tot sportinfrastructuur in Tremelo tijdens de voorbije maand. Dit overzicht dient tevens het bedrag aan te betalen prijssubsidies te bevatten. De afrekening van deze prijssubsidies zal gebeuren middels de uitreiking van een debet nota die het AGB Tremelo uitreikt aan de Gemeente. De Gemeente dient deze debet nota te betalen aan het AGB Tremelo binnen de 30 werkdagen na ontvangst.

 

Een nieuw prijssubsidiereglement zal worden onderhandeld tussen de Gemeente en het AGB Tremelo.

 

Te Tremelo,  [datum aan te vullen],

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

OCMW

 

Financiën

P.16.Dossiernaam: OCMW - Aanpassing MJP 2014 -2019 + BW 01/2016
Onderwerp: Kennisname - OCMW - Aanpassing MJP 2014 -2019 + BW 01/2016

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

OCMW

 

Financiën

P.17.Dossiernaam: OCMW - Budget 2017
Onderwerp: Kennisname - OCMW - Budget 2017

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling Vrije Tijd

 

Toerisme

P.18.Dossiernaam: Retributie SNCC
Onderwerp: Versoepeling retributie SNCC

 

Voorgeschiedenis

29 november 2012: Gemeenteraad met betrekking tot de verkoop van wandel- en fietsbrochures en boeken

28 april 2016: Goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomstvoorwaarden Sven Nys Cycling Center

30 juni 2016: Goedkeuring retributiereglement, inkomtarieven en verkoop diverse artikelen, Sven Nys Cycling Center

29 september 2016: Goedkeuring retributiereglement SNCC - wijzigingen en toevoegingen

22 december 2016: Goedkeuring retributiereglement SNCC - wijzigingen en toevoegingen.

 

Feiten en context

Door het voortdurend wisselende aanbod van artikelen en diensten in het Sven Nys Cycling Center, krijgen we hier wekelijks te maken met nieuwe of gewijzigde verkoopsprijzen. Door een versoepeling van de vaststelling van de retributies kan onze werking hier sneller op inspelen en kunnen we zo het aanbod van activiteiten en artikelen in het SNCC makkelijker aanpassen.

 

Juridische grond

Wijziging van artikel 43, §2, 15° van het gemeentedecreet van 23.01.2009:

Door de aanvulling van artikel 43, §2, 15°, wordt de voorbehouden bevoegdheid van de gemeenteraad inzake het vaststellen van retributies versoepeld, zodanig dat de raad nog enkel zelf moet beslissen over het kader en de bijzonderste voorwaarden van de retributie. Dat houdt onder meer de aanduiding van degene die de retributie verschuldigd is in, voor zover dat niet als vanzelfsprekend volgt uit de aard van de retributie, en de eventuele vaststelling van vrijstellingen of verminderingen. Het vaststellen van het tarief zelf en de bepaling van de wijze van inning kan voortaan aan het college worden gedelegeerd. Dat kan op zijn beurt, als gewenst, verder delegeren. Hierdoor kan op een vlottere manier worden ingespeeld op veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de prijs van toegangstickets of van consumpties. Deze versoepelde werking past binnen de uitgangspunten van het Gemeentedecreet maar sluit ook aan bij de wijze waarop retributies door de federale en de gewestelijke overheden worden vastgesteld. Ook daar beperkt het wetgevend orgaan zich tot het verlenen van de machtiging en het uittekenen van het kader terwijl het uitvoerend orgaan zorgt voor de bepaling van de concrete bijzonderheden.

 

Advies

Het vaststellen van het tarief zelf en de bepaling van de wijze van inning kan voortaan aan het college worden gedelegeerd. Dat kan op zijn beurt, als gewenst, verder delegeren. Hierdoor kan op een vlottere manier worden ingespeeld op veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de prijs van toegangstickets of van consumpties.

 

Argumentatie

Hierdoor kan op een vlottere manier worden ingespeeld op veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de prijs van toegangstickets of van artikelen en diensten. Deze versoepelde werking past binnen de uitgangspunten van het Gemeentedecreet maar sluit ook aan bij de wijze waarop retributies door de federale en de gewestelijke overheden worden vastgesteld. Ook daar beperkt het wetgevend orgaan zich tot het verlenen van de machtiging en het uittekenen van het kader terwijl het uitvoerend orgaan zorgt voor de bepaling van de concrete bijzonderheden.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

Het vaststellen van het tarief en de bepaling van de wijze van inning, van artikelen en diensten die worden aangeboden in het Sven Nys Cycling Center, kan voortaan aan het college worden gedelegeerd. Dat kan op zijn beurt, als gewenst, verder delegeren. Door de aanvulling van artikel 43, §2, 15°, wordt de voorbehouden bevoegdheid van de gemeenteraad inzake het vaststellen van retributies versoepeld, zodanig dat de raad nog enkel zelf moet beslissen over het kader en de bijzonderste voorwaarden van de retributie.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling P&O

 

Personeel

P.19.Dossiernaam: Jobstudenten
Onderwerp: Contingent jobstudenten 2017

 

Feiten en context

Tijdens de vakantieperiodes is het noodzakelijk om jobstudenten aan te werven teneinde de vaste personeelsleden in de mogelijkheid te stellen vakantie te nemen.

 

Juridische grond

          K.B. 23 mei 1972 betreffende de tewerkstelling van jeugdige werknemers op zon- en feestdagen, B.S. 7 juni 1972

          Wet 4 januari 1974 betreffende de feestdagen, B.S. 31 januari 1974

          Arbeidsovereenkomstenwet 3 juli 1978 houdende tewerkstelling van studenten, B.S. 22 augustus 1978

          K.B. 27 maart 1998 betreffende het beleid inzake welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk, B.S. 31 maart 1998

          K.B. 3 mei 1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk, B.S. 3 juni 1999

          Wet 14 december 2000 tot vaststelling van sommige aspecten van de organisatie van de arbeidstijd in de openbare sector, B.S. 5 januari 2001

          K.B. 28 mei 2003 betreffende het gezondheidstoezicht op werknemers, B.S. 16 juni 2003

          Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 102-117, personeel

          K.B. 12 september 2011 tot wijziging van art. 17 bis van het K.B. 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van 27 juni 1969 tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders, B.S. 30 september 2011

          Wet 28 juli 2011 houdende maatregelen met het oog op de invoering van een solidariteitsbijdrage op de tewerkstelling van studenten die niet onderworpen zijn aan het stelsel van de sociale zekerheid, B.S. 19 augustus 2011

          Rechtspositieregeling voor het personeel, goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2008 en voor het laatst gewijzigd op 24 september 2015

 

Argumentatie

In 2016 werden volgende uren toegekend aan de verschillende diensten:

zwembad: 1800 uren

speelplein: 2500 uren

buitenschoolse kinderopvang: 2000 uren

technische uitvoeringsdienst: 1200 uren

Na bespreking in het college van 10 januari 2017 werd beslist het contingent van vorig jaar te behouden, met als randbemerking dat alleen de uren die effectief nodig zijn worden opgebruikt.

 

Financiële weerslag

In de begroting van 2017 werden de nodige kredieten voorzien onder volgende artikelnummers:

          GBB/0740/62030000/BESTUUR/SC/IE/-GEEN/KP-GEEN (sportdienst)

          GBB/075002/62030000/BESTUUR/SC/IE/-GEEN/KP-GEEN (monitoren)

          GBB/094301/62030000/BESTUUR/SC/IE/-GEEN/KP-GEEN (buitenschoolse kinderopvang)

          GBB/0200/62030000/BESTUUR/SC/IE/-GEEN/KP-GEEN (technische uitvoeringsdienst)

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De gemeenteraad besluit het contingent jobstudenten en monitoren tijdens de vakantieperiodes 2017 als volgt vast te leggen:

          zwembad: 1800 uren

          speelplein: 2500 uren

          buitenschoolse kinderopvang: 2000 uren

          technische uitvoeringsdienst: 1200 uren

Art. 2:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd tot verdere invulling van de jobstudenten.

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 19 januari 2017

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

P.20.Dossiernaam: Vragenkwartiertje
Onderwerp: Vragenkwartiertje

 

 

 

Publicatiedatum: 21/01/2019