Zitting van 24 februari 2022

 

Aanwezig de dames en heren:

Bert De Wit: Burgemeester;

Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen: Schepenen;

Jan Van Herck: Voorzitter;

Paul Dams, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Petra Vreys, Theo Smets, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Kimberly Dockx, Katrien van Gilse, Jolien Wittemans: Raadsleden;

Wim Vandenbroeck: Algemeen directeur;

 

 

Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

P.1. Dossiernaam: Gemeenteraadsvergadering d.d. 27.01.2022
Onderwerp: Goedkeuring notulen

 

 

Voorgeschiedenis

27 januari 2022: gemeenteraadsvergadering

 

Juridische grond

22 december 2017: Decreet Lokaal Bestuur artikel 32. De gemeenteraad keurt, mits eventuele aanpassingen, de notulen van de vorige raadszitting goed.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De raad keurt de notulen van de zitting van 27 januari 2022 goed.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

P.2. Dossiernaam: Adviesraden
Onderwerp: Mededeling verslagen gemeentelijke adviesraden

 

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Openbare werken

P.3. Dossiernaam: Politieverordening inzake bewakingswet chirofuif
Onderwerp: Politieverordening inzake bewakingswet naar aanleiding van de chirofuif Tremelo op zaterdag 26 maart 2022.

 

 

Voorgeschiedenis

        chirofuif Tremelo 15 februari 2020.

 

Feiten en context

        coördinatievergadering op 12 januari 2022 naar aanleiding van de aanvraag door Chiro Tremelo voor de organisatie van de chirofuif Tremelo op zaterdag 26 maart 2022.

 

Juridische grond

          Het decreet Lokaal Bestuur, inzonderheid op artikels 2, 40§1, 41§1, 56§1 en 63;

          De nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op artikels 119, 119bis, 134 en 135§2;

          De wet van 13 mei 1999 tot invoering van gemeentelijke administratieve sancties;

          Het Koninklijk Besluit van 7 januari 2001, tot vaststelling van de procedure tot aanwijzing van de ambtenaar en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet van 13 mei 1999, betreffende de invoering van de gemeentelijke administratieve sancties;

          De wet van 7 mei 2004 tot wijziging van de nieuwe gemeentewet;

          De wet van 20 juli 2005 houdende diverse bepalingen, inzonderheid de artikelen 21 en 22;

          Het Koninklijk Besluit van 17 maart 2005 tot vaststelling van de inwerkingtreding van de wet van 17 juni 2004 tot wijziging van de nieuwe gemeentewet;

          Het Koninklijk Besluit van 5 december 2004 houdende vaststelling van de minimumvoorwaarden waaraan de gemeenteambtenaren moeten voldoen, zoals bepaald in artikel 119bis, §6, tweede lid, 1° van de nieuwe gemeentewet;

          Het besluit van de gemeenteraad van 19 december 2005 houdende aanpassing van het politiereglement op administratieve sancties;

          Het besluit van de gemeenteraad van 28 augustus 2005 houdende aanwijzing provinciale ambtenaren voor het opleggen van gemeentelijke administratieve geldboetes;

          De wet van 2 oktober 2017 over de regeling van de private en bijzondere veiligheid;

          Het decreet lokaal bestuur, inzonderheid op artikels 287 en 288 met betrekking tot de bekendmaking van de reglementen en verordeningen.

 

Argumentatie

De gemeentelijke overheid staat in voor de nodige veiligheid, meer bepaald de veiligheid op straten, kaden, pleinen en openbare wegen.

Een daadwerkelijk gemeentelijk handhavingsbeleid kan de gemeente meer armslag bieden bij het afdwingbaar maken van plaatselijke politiereglementen en verordeningen.

De handhaving van administratief strafbaar gestelde overtredingen kan de gemeente de mogelijkheid bieden sneller te reageren op problemen van lokale aard.

Dit reglement legt de wettelijke verplichtingen en administratieve straffen vast inzake de overtredingen die in de gemeentelijke reglementen administratief strafbaar werden gesteld.

Het is nodig politiemaatregelen te nemen om het goede verloop van de chirofuif op 26 maart 2022 enerzijds en de openbare orde, rust en veiligheid van de bevolking anderzijds te verzekeren.

 

Financiële weerslag

Er is geen financiële weerslag.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De organisator kan vrijwilligers aanstellen in het kader van art. 24 van de wet van 2 oktober 2017 op voorwaarde dat:

1.1.de burgemeester hiertoe, na advies van de korpschef van de PZ BRT, op een door de minister bepaalde wijze, de toestemming hiervoor heeft verleend aan de vereniging.

1. 2. De personen effectief lid zijn van de vereniging, of de personen een effectieve of aanwijsbare band hebben met de vereniging en dat de personen hun activiteit slechts sporadisch en onbezoldigd uitoefenen.

De aanvraag hiertoe dient uiterlijk 2 weken voor de datum van het evenement toe te komen bij de burgemeester.

1.3. De vrijwilligers dienen onder meer te voldoen aan volgende voorwaarden:

- Niet veroordeeld geweest zijn, zelfs niet met uitstel, tot enige correctionele of criminele straf, zoals bedoeld in artikel 7 van het Strafwetboek of tot een gelijkaardige straf in het buitenland, behoudens veroordelingen wegens inbreuken op de wetgeving betreffende de politie over het wegverkeer;

- Niet tegelijkertijd lid zijn van een politiedienst of een inlichtingendienst, noch een functie hebben in een penitentiaire instelling, noch activiteiten uitoefenen van privédetective, van wapen- of munitiefabrikant of -handelaar of enige andere werkzaamheid uitoefenen die, doordat ze wordt uitgeoefend door dezelfde persoon die ook een functie uitoefent inde sector van de private of bijzondere veiligheid, een gevaar kan opleveren voor de in- of uitwendige veiligheid van de Staat of voor de openbare orde;

- Minstens achttien jaar oud zijn;

- Niet geschrapt zijn uit het Rijksregister van natuurlijke personen zonder nieuw adres achter te laten;

- In de afgelopen drie jaar geen lid geweest zijn van de inlichtingendiensten of van die politiediensten waarbij het onmiddellijk erna uitoefenen van een functie in de private veiligheid een gevaar oplevert voor de Staat of voor de openbare orde.

 

Art.2.

De lijst van bewakingsondernemingen die activiteiten zullen uitoefenen in het kader van de chirofuif dient 2 weken voorafgaandelijk aan het evenement toe te komen bij de burgemeester. De informatie die dient meegedeeld te worden betreft de naam en het adres van de betrokken bewakingsondernemingen, de personalia van de bewakingsagenten die zullen ingezet worden en de personeelsleden van de betrokken bewakingsfirma’s die de leiding over deze bewakingsagenten zullen uitoefenen, de aard van de bewakingsactiviteiten en de data en plaatsen waarop de bewakingsactiviteiten zullen uitgevoerd worden.

 

Art.3.

De fouilles van personen in het kader van de toegangscontrole, zullen enkel mogen worden uitgevoerd ter hoogte van de ingang van de tent van de chirofuif, locatie parking Vinneweg en mogen slechts uitgeoefend worden mits uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester en in overeenstemming met hetgeen is bepaald in de artikels 102 t.e.m. 104 v.d. wet van 2 oktober 2017.

 De aanvraag hiertoe dient 2 weken voorafgaandelijk aan het evenement toe te komen bij de burgemeester en dient vergezeld te zijn van de volgende gegevens:

- de lijst van de bewakingsondernemingen en de personalia van de bewakingsagenten die de fouilles zullen uitvoeren;

- de vermelding op welke tijdstippen en in welke omstandigheden de fouilles zullen gebeuren.

Fouilles bij uitgangscontrole zijn niet toegestaan.

 

Art.4.

Iedereen die professioneel met een bewakingsactiviteit belast is, dient op een duidelijk leesbare wijze, ofwel een herkenningsteken (badge) te dragen conform artikels 79, 80 en 95 van de wet van 2 oktober 2017, waarop duidelijk hun naam, de naam van de onderneming waarvoor ze werken en het adres van de exploitatiezetel staan vermeld, ofwel de identificatiekaart. Ze moeten tevens in het bezit zijn van de door de Minister van Binnenlandse zaken afgeleverde identificatiekaart en drager zijn van werkkledij conform het MB van 8 juni 2007 tot bepaling van het model van de werkkleding en het embleem van bewakingsagenten.

Wat de vrijwilligers betreft die met een bewakingsactiviteit belast zijn dienen deze één en dezelfde werkkledij te dragen waardoor ze, duidelijk onderscheiden van andere functies en van de professionele bewakingsagenten, door het publiek kunnen worden herkend als verantwoordelijk voor een securitydienst. Ze dienen tevens een badge te dragen met vermelding van hun naam, functie en de dienst waarvoor ze werken.

 

Art.5.

Het gebied omschreven met perimeter als volgt:

        Vinneweg - vanaf kruispunt met Astridstraat tot aan het kruispunt met de Schrieksebaan.

 

De perimeter zal ingesteld worden op zaterdag 26 maart 2022 vanaf 18.00 uur tot ten laatste zondag 27 maart 2022 om 05.00 uur als zone waarbinnen bewakingsactiviteiten kunnen worden uitgeoefend in de zin van art. 3 lid van de wet van 02 oktober 2017.

Voornoemde perimeter dient op zichtbare wijze voor het publiek afgebakend te zijn volgens de bepalingen van het MB van 10 november 2017.  Derhalve kunnen personen belast met toezichtsopdrachten in de zin van de wet geplaatst worden aan de nadarbarelen binnen voormelde perimeters.

 

Art. 6:

Het uitvoeren van georganiseerde rondes door private personen, bewakingsondernemingen en interne bewakingsdiensten met het oog op het verzekeren van de orde buiten de afgebakende zone zoals bepaald in art. 5 is verboden.

 

Art. 7:

Al de personen die in dit kader worden ingezet dienen elke strafbare handeling die door hen wordt vastgesteld onmiddellijk door te geven aan de politiediensten.

 

Art. 8:

De onderhavige verordening treedt in werking, onmiddellijk na de bekendmaking ervan, overeenkomstig artikel 287 en 288 van het Decreet Lokaal Bestuur en volgens artikel 12 van het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie over het wegverkeer.

 

Art. 9:

De leden van de Lokale en Federale Politie zijn gelast met de uitvoering van deze verordening. De inbreuken op de beschikkingen van deze verordening zullen bestraft worden met politiestraffen.

 

Art. 10:

Een afschrift van onderhavige verordening zal worden overgemaakt aan de bevoegde overheden.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Openbare werken

P.4. Dossiernaam: Samenwerkingsovereenkomst Begijnendijk-Tremelo
Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Begijnendijk en Tremelo i.k.v. asfalteringswerken Veldonkstraat/Tremelosesteenweg

 

 

Voorgeschiedenis

          02-09-2021 GR Begijnendijk: Dossier onderhoudswerken asfalt (met tal van wegen op grondgebied Begijnendijk) - goedkeuring lastenboek met gunningswijze en -voorwaarden.
De werken worden geraamd op 612.603,88 euro incl.btw.

          07-09-2021 Publicatie openbare procedure.

          12-10-2021 Openen van de inschrijvingen.

          15-10-2021 Aanbestedingsverslag Interleuven.

          25-10-2021 CBS Begijnendijk: Sluiting van de procedure met toewijzing der werken aan de nv Grizaco voor een bedrag van 395.196,68 euro incl. btw.

 

Feiten en context

Zoals opgenomen in het dossier wil de gemeente Begijnendijk ook de toplaag van de asfaltverharding van de Tremelosesteenweg (Veldonkstraat in Tremelo) op haar grondgebied vernieuwen.

Een deel van de Tremelosesteenweg - Veldonkstraat ligt op de gemeenschappelijke grens tussen Begijnendijk en Tremelo over een afstand van ongeveer 1275 meter, zodat beide gemeenten in principe elk beheerder zijn van de weghelft die op haar grondgebied ligt.

Beide gemeenten zijn evenwel van oordeel dat het wenselijk is om organisatorische redenen en in het algemeen belang, dat gebeurlijke onderhoudswerken gemeenschappelijk worden uitgevoerd, waarbij elke gemeente de kosten draagt van haar aandeel.

Begijnendijk heeft Interleuven aangesteld voor het opstellen van de lastvoorwaarden.

Na een openbare procedure werd de uitvoering van de werken toegewezen aan de firma Grizaco uit Hasselt.

Begijnendijk wil het initiatief nemen om eveneens de asfaltoplaag van de weghelft van Tremelo mee te voeren samen met de weghelft van Begijnendijk.

De kosten dienen evenwel verdeeld volgens de uitgevoerde hoeveelheden.

Hiervoor wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld.

 

Juridische grond

          Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald:

°          Artikel 56, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen.

°          Artikel 41 §1 5° De volgende bevoegdheden kunnen niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd en behoren toe aan de gemeenteraad: het goedkeuren van beheersovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten als vermeld in artikel 196, 234 en 247.

          De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

          Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

          Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

          De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

 

Argumentatie

Het wegdek van de Veldonkstraat, ter hoogte van de weghelft op grondgebied Tremelo, zijnde de overzijden van de Tremelosesteenweg op grondgebied Begijnendijk, is in zeer slechte toestand en dient best mee vernieuwd te worden met het gedeelte van de Tremelosesteenweg.

De raming van deze uitgaven aan de hand van de eenheidsprijzen van het gegunde dossier, samen met de intentie om ter hoogte van de Betekomsestraat een verhoogde bushalte te voorzien bedraagt
€ 54 088,80 incl.BTW.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Begijnendijk en Tremelo legt de bepalingen vast omtrent de borgtocht, de leiding der werken, het toezicht op de werken, de betalingen en de verwijlinteresten bij laattijdige betalingen.

Begijnendijk is de trekker in dit dossier en is pilootopdrachtgever die de gunning heeft onderschreven.
De gemeente Tremelo zal alleen de uitvoeringskosten dragen voor het deel op haar grondgebied.
De ontwerp- en toezichtskosten worden gedragen door Begijnendijk.

 

Financiële weerslag

 

Een indicatieve raming (deels aan de hand van de gunningsprijzen en deels indicatief geraamd voor wat betrfet het verhoogde bus-perron)  ten bedrage van € 54 088,80 euro incl. btw  zal worden opgenomen in de meerjarenplanning op budgetcode  2022/2240000/5/0200/

De vastlegging gebeurd door het college na goedkeuren samenwerkingsovereenkomst.

 

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

 2022/2240000/5/0200/

AC000001 -- Gelijkblijvend beleid. -- TD -- MJP000313 -- Wegen (Asfalteringen)

200.000,00 euro

uitgave

- € 54 088,80

 

 

 2022/4951000/5/0290/

AC000107 --   MILMOB -- MJP001773

verhoogd bus-perron

00,00 euro

ontvangst door subsidie

+ € 5 000,00

 

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Begijnendijk in kader van asfalteringswerken van de Veldonkstraat overzijde Tremelosesteenweg, wordt goedgekeurd.

 

Art. 2:

Het college wordt belast met het verdere afsluiten van de overeenkomst.

 

Art. 3:

Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan Begijnendijk.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Financiën

P.5. Dossiernaam: Retributie naamplaatjes gedenkzuilen strooiweide
Onderwerp: Vaststelling van een gemeentelijke retributie voor de plaatsing van naamplaatjes op de gedenkzuilen van de strooiweide op de begraafplaatsen van Tremelo, Baal en Ninde (2022 - 2025).

 

 

Voorgeschiedenis

- gemeenteraadsbeslissing van 29 november 2018 inzake de vaststelling van een gemeentelijke retributie voor de plaatsing van naamplaatjes op de gedenkzuilen van de strooiweide op de begraafplaatsen van Tremelo, Baal en Ninde (2019 - 2025).

 

Feiten en context

Op 29 november 2018 werd het retributiereglement voor de plaatsing van naamplaatjes op de gedenkzuilen van de strooiweide op de gemeentelijke begraafplaatsen opnieuw vastgesteld.

De prijzen van de grondstoffen zijn ondertussen fors gestegen, waardoor de naamplaatjes duurder zijn geworden.

Het is dan ook noodzakelijk om het huidige retributiereglement aan te passen op basis van de huidige kostprijs van de naamplaatjes. 

 

Juridische grond

        Artikel 170, §4 van de Grondwet bepaalt de fiscale autonomie van de gemeente, en stelt dat geen last of belasting door een gemeente kan worden ingevoerd, dan door een beslissing van haar raad.

        Artikel 173 van de Grondwet bepaalt dat van de burger een retributie gevorderd kan worden als belasting ten behoeve van de gemeente.

        Artikel 40, §3 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat het tot de bevoegdheid van de gemeenteraad behoort om reglementen vast te stellen die betrekking hebben op de gemeentelijke retributies.

 

Argumentatie

De prijzen van de grondstoffen zijn fors gestegen, waardoor de naamplaatjes duurder zijn geworden.

Het is dan ook noodzakelijk om het huidige retributiereglement aan te passen op basis van de huidige kostprijs van de naamplaatjes. 

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

7020000/0990/MJP692

AC000001

5 500 euro

5 500 euro

 

BESLUIT

18 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Petra Vreys, Theo Smets, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

2 stemmen tegen: Paul Dams en Kimberly Dockx

3 onthoudingen: Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren en Katrien van Gilse

 

Art.1:

De gemeenteraad beslist om het huidige retributiereglement, goedgekeurd in zitting van 29 november 2018, in te trekken en dit omwille van de gestegen grondstofprijzen en herneemt het retributiereglement als volgt:

Vanaf 01.03.2022 en voor een termijn eindigend op 31.12.2025 wordt de retributie voor het plaatsen van naamplaatjes op de gedenkzuilen aan de strooiweide op de begraafplaatsen van Baal, Tremelo of Ninde vastgesteld op 30,25 euro (m.a.w. de effectieve prijs/geplaatst gegraveerd naamplaatje in aluminium geanodiseerd goudkleurig en met een afmeting van 100 x 50 x 1,5 mm. incl. BTW).

 

Art.2:

De retributie zal geïnd worden via een factuur gericht aan de nabestaande aanvrager.

 

Art.3:

In navolging van artikel 286, §1, 1° van het Decreet Lokaal Bestuur wordt deze beslissing aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Financiën

P.6. Dossiernaam: Retributie uniforme graftekens
Onderwerp: Vaststelling van een gemeentelijke retributie inzake de tarieven voor de levering en plaatsing van uniforme graftekens op de gemeentelijke begraafplaatsen (2022 - 2025).

 

 

Voorgeschiedenis

- gemeenteraadsbeslissing van 29 november 2018 inzake de vaststelling van een gemeentelijke retributie inzake de tarieven voor de levering en plaatsing van uniforme graftekens op de gemeentelijke begraafplaatsen (2019 - 2025).

 

Feiten en context

Op 29 november 2018 werd het retributiereglement voor de levering en plaatsing van uniforme graftekens op de gemeentelijke begraafplaatsen vastgesteld.

De prijzen van de grondstoffen zijn ondertussen fors gestegen, waardoor de graftekens duurder zijn geworden.

Het is dan ook noodzakelijk om het huidige retributiereglement aan te passen op basis van de huidige kostprijs van de graftekens. 

 

Juridische grond

        Artikel 170, §4 van de Grondwet bepaalt de fiscale autonomie van de gemeente, en stelt dat geen last of belasting door een gemeente kan worden ingevoerd, dan door een beslissing van haar raad.

        Artikel 173 van de Grondwet bepaalt dat van de burger een retributie gevorderd kan worden als belasting ten behoeve van de gemeente.

        Artikel 40, §3 van het Decreet Lokaal Bestuur bepaalt dat het tot de bevoegdheid van de gemeenteraad behoort om reglementen vast te stellen die betrekking hebben op de gemeentelijke retributies.

 

Argumentatie

De prijzen van de grondstoffen zijn fors gestegen, waardoor de uniforme graftekens duurder zijn geworden.

Het is dan ook noodzakelijk om het huidige retributiereglement aan te passen op basis van de huidige kostprijs van de graftekens, overeenkomstig de gunning van 15.02.2022.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

7020000/0990/MJP692

AC000001

5 500 euro

5 500 euro

 

BESLUIT

18 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Petra Vreys, Theo Smets, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

2 stemmen tegen: Paul Dams en Kimberly Dockx

3 onthoudingen: Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren en Katrien van Gilse

 

Art.1:

De gemeenteraad beslist om het huidige retributiereglement voor de levering en plaatsing van uniforme graftekens in te trekken en dit omwille van de gestegen grondstofprijzen en het herneemt het retributiereglement als volgt:

Vanaf 01.03.2022 tot en met 31.12.2025 wordt een retributie vastgesteld van

1 264,45 euro inclusief btw voor het plaatsen van een uniform grafteken op de gemeentelijke begraafplaatsen, bestaande uit een rechtstaande steen in hard graniet, type Jasberg, met als afmetingen 75 cm hoog, 65 cm breed en een dikte van 8 cm. De rechtstaande steen zal geplaatst worden op een sokkel, eveneens in hard graniet, type Jasberg, met als afmetingen 70 cm lang, 20 cm breed en een dikte van 10 cm.

Het bedrag van de retributie wordt vastgesteld overeenkomstig de gunning 15.02.2022 die de volgende prijs omvat:

- levering en plaatsing van een uniform grafteken aan de prijs per stuk van € 1 045,00 euro exclusief btw en

1 264,45 euro inclusief btw.

 

Art. 2:

De retributie, vastgesteld op 1 264,45 euro, zal geïnd worden via een factuur gericht aan de nabestaande aanvrager.

 

Art.3:

In navolging van artikel 286, §1, 1° van het Decreet Lokaal Bestuur, wordt deze beslissing aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.7. Dossiernaam: Eenmalige premie scholen voor coronapreventie
Onderwerp: Eenmalige coronapremie als tegemoetkoming voor extra kosten van de scholen in het kader van coronapreventie (aankoop van CO2-meters, zelftesten,...)

 

 

Voorgeschiedenis

In het kader van het flankerend onderwijsbeleid geeft de gemeente reeds financiële ondersteuning aan de basisscholen op haar grondgebied in het kader van de financiering van een aantal bijkomende taken op vlak van toezicht, middagmaalbedeling, huistaakbegeleiding, ...

Dit om te voorkomen dat deze kosten gefactureerd worden aan de ouders.

In het kader van coronapreventie hebben scholen ook bijkomende kosten o.m. voor de aankoop van CO2-meters, zelftesten en ander beschermingsmateriaal.  Ook hier wenst het lokaal bestuur tegemoet te komen.

 

Feiten en context

In de gemeente Tremelo zijn 4 basisscholen actief:

        Damiaanschool

        Basisschool De Cocon

        Vrije Basisschool Tremelo

        Vrije Basisschool Sint-Anna Baal

Deze scholen hebben regelmatig overleg met de gemeente Tremelo binnen het scholenoverleg. De financiële tegemoetkoming van de gemeente voor coronapreventie werd hier voorgelegd en positief onthaald.

 

Juridische grond

Decreet flankerend onderwijsbeleid

Decreet Lokaal bestuur

 

Argumentatie

Het gemeentebestuur wil, binnen de budgettaire mogelijkheden, een beleid voeren waarmee ze alle kinderen bereikt die op het grondgebied van de gemeente Tremelo naar school gaan met als doel het onderwijs te steunen in zijn maatschappelijke taak om gelijke kansen te creëren.

De scholen worden momenteel geconfronteerd met extra kosten voor coronapreventie. Het lokaal bestuur wil ook hier tegemoet komen.

 

Financiële weerslag

Het budget voor deze uitgave (500 euro per school, 2.000 euro in totaal) is niet voorzien in AMJP 20-25 kredieten 2022, maar kan voorlopig afgenomen van andere kredieten; aanzuivering zal indien nodig gebeuren bij de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan.

 

 

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

MJP001802 -- Eenmalige premie voor basisscholen Tremelo voor coronapreventie -- € 0,00 -- € 0,00 -- 2022/6496000/2/0985/

649600

AC000001 - gelijkblijvend beleid

0,00 (budget 2022)

 

 

 

0.00

 

BESLUIT

21 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Petra Vreys, Theo Smets, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Katrien van Gilse, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

2 onthoudingen: Paul Dams en Kimberly Dockx

 

Art. 1:

De gemeente Tremelo voorziet voor alle basisscholen gelegen op haar grondgebied een eenmalige premie van 500 euro in het kader van coronapreventie.

 

Art. 2:

Deze subsidie kan gebruikt worden voor de aankoop van CO2-meters, zelftesten en ander preventiemateriaal.

 

Art. 3:

De financiële dienst gaat over tot de uitbetaling van de toelage na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen van de ingediende facturen m.b.t. deze aankopen door de scholen en t.b.v. minstens het subsidiebedrag. De aanvraag tot uitbetaling met bewijsstukken dient uiterlijk op 31 maart 2022 te gebeuren.

 

Art. 4:

Deze toelage werd niet voorzien in de AMJP 20-25 kredieten 2022. Bijgevolg zal een kredietverschuiving worden gedaan die bij de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan wordt aangezuiverd indien nodig.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.8. Dossiernaam: Toelagen raden en scholen
Onderwerp: Nominatieve toekenning

 

 

Voorgeschiedenis

          14/11/1983: wet betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen

          27/12/1995: gemeentelijk toelagereglement

          01/01/2019: decreet lokaal bestuur

 

Argumentatie

Artikel 4 van de wet van 14/11/1983 bepaalt dat de gemeenteraad voor iedere toelage nog een toewijzingingsbeslissing moet nemen waarbij:

          de aard, de omvang en de aanwendingsvoorwaarden worden bepaald;

          eveneens de nodige verantwoordingsstukken worden opgelegd evenals de termijnen waarbinnen die verantwoording dient te worden voorgelegd.

 

Financiële weerslag

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

diversen/6490000

098002/6490100

AC000001

24.243,00

1.000,00

-

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

In uitvoering van artikel 3 van onze beslissing d.d. 27/12/1995 volgende toelagen toe te kennen voor het dienstjaar 2022:

Naam                          Budgetsleutel           Bedrag toelage

Roemeniëcomité    0160-6490000   1.000,00

GROS      0160-6490000   1.860,00

Verkeersadviesraad    0200-6490000   1.860,00

Damiaanschool, St.Annaschool, Vrije basisschool

Tremelo, De Cocon - milieuschoolproject  0309-6490000   2.600,00

Mina-raad     0390-6490000   1.860,00

Middenstandsraad    0500-6490000   1.983,00

Sonora      0709-6490000   7.500,00

Seniorenraad     0959-6490000   1.860,00

Gezondheidsraad    098002-6490000   1.860,00

Adviesraad voor personen met een beperking 098002-6490000   1.860,00

Rood Kruis     098002-6490100   1.000,00

 

Aard: toelage voor werkingsuitgaven of investeringsuitgaven vrij te bepalen door de toelagetrekker.

Aanwendingsvoorwaarden: vrij

Verantwoording: facturen gedateerd in het jaar 2022 van minimaal het bedrag van de toelage, in te dienen uiterlijk op 31 maart 2023. Niet-verantwoorde bedragen zullen teruggevorderd worden.

 

Art. 2:

De aanvragen voor de toelage 2022 dienen voor 31/03/2022 via het webformulier aangevraagd te worden. Na deze datum kan er geen toelage meer aangevraagd worden.  Een afschrift van het saldo van de bankrekeningen op 31/12/2021 dient door de aanvrager toegevoegd te worden.

 

Art. 3:

De verantwoording van de toelage 2021 dient voor 31/03/2022 te gebeuren. Na deze datum zal het niet-verantwoorde gedeelte teruggevorderd worden. Regularisaties zijn niet mogelijk.

 

Art. 4:

De controle van en op voornoemde rechtvaardiging zal worden uitgevoerd door het College van Burgemeester en Schepenen.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling Vrije Tijd

 

Cultuur

P.9. Dossiernaam: Reglement Cultuurprijs
Onderwerp: Reglement Cultuurprijs

 

 

Voorgeschiedenis

Voorstel vanuit de cultuurraad om tweejaarlijks -afwisselend met de verkiezing van een dorpsdichter- de Tremelose Cultuurprijs uit te reiken aan een persoon (of meerdere personen binnen een vereniging), die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op vlak van kunst- en cultuurbeleving in Tremelo.

 

Feiten en context

Het uitreiken van de Cultuurprijs zorgt voor

          erkenning en beloning van Tremelonaren met bijzondere inzet voor kunst en cultuur.

          aandacht van gemeente en inwoners voor lokale kunstenaars, culturele projecten, en -verenigingen.

          betrokkenheid van inwoners door participatietraject in de nominatiefase.

          blijvende herinnering aan winnaars en dorpsdichters door openbare gedenkplaat op bibliotheeksite.

 

Goedkeuring van het Reglement Tremelose Cultuurprijs.

 

Argumentatie

De Tremelose Cultuurprijs wil aandacht vragen voor inwoners, projecten en verenigingen die zich bijzonder inzetten voor de kunst- en cultuurbeleving in Tremelo. Daarvoor wil de cultuurprijs inwoners actief betrekken en een zo breed mogelijk publiek bereiken. Uit de door inwoners genomineerde kandidaten, wordt door het bestuursorgaan van de cultuurraad gestemd om een winnaar te bekomen. Na gemotiveerd advies over de keuze en stemming beslist het college van burgemeester en schepenen voor de toekenning van de cultuurprijs.

 

Financiële weerslag

 

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

0709

AC00001

8.000

500

 

BESLUIT

eenparig

 

Art.1.

De gemeenteraad keurt het bijgevoegd 'Reglement Tremelose Cultuurprijs' goed.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Communicatie

P.10. Dossiernaam: Samenwerking filmopnames 'De zonen van Van As'
Onderwerp: Samenwerking filmopnames 'De zonen van Van As'

 

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

T.1. Dossiernaam: Extra agendapunt 1 - Open VLD
Onderwerp: Aanleg zebrapad t.h.v. de Betekomsestraat 9-9a 3128 Baal aan nieuwe toegang Sint-Annaschool, ingediend door Elynn Van Uffel en Joris Heremans gemeenteraadsleden Open VLD overeenkomstig art. 21 van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

 

Voorgeschiedenis

15 februari 2022: mail van gemeenteraadsleden Elynn Van Uffel en Joris Heremans. Zij wensen namens Open VLD een extra agendapunt toe te voegen aan de gemeenteraad van 24 februari 2022.

 

Feiten en context

Omwille van het creëren van een nieuwe toegang aan de Sint-Annaschool via de Lindenlaan naar de Betekomsestraat en de verhoogde toeloop van voetgangers en fietsers op deze locatie. Om de verkeersveiligheid te verhogen, dient er een veilige oversteekplaats aangelegd te worden.

 

Juridische grond

art. 21 van het Decreet Lokaal Bestuur.

- Verdrag van Wenen inzake verkeerstekens

- Wet op de politie over het wegverkeer (verkeerswet)

- K.B. houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg (wegcode)

- M.B. minimumafmetingen en bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens (reglement van de wegbeheerder)

 

Argumentatie

Ondanks de relatief korte afstand van 100 meter tot het nabijgelegen zebrapad t.h.v. het kruispunt Baalsebaan met de Betekomsestraat en het nabijgelegen zebrapad aan Het Kadoke is het toch aangeraden om hier een nieuwe oversteekplaats te creëren omwille van de verhoogde verkeersdruk. Voor de schoolgaande kinderen is het veiliger en duidelijker om een symbool zoals een zebrapad te zien dan dat ze zich in een zone 30 bevinden.

Overeenkomstig de Wegcode dienen er geen verkeersborden geplaatst te worden om de oversteekplaats ter kennis te brengen van de overige weggebruikers.

 

BESLUIT

7 stemmen voor: Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Joris Heremans en Katrien van Gilse

13 stemmen tegen: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Petra Vreys, Theo Smets, Joachim De Buyser, Nele De Preter, Jamin Desaever, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

3 onthoudingen: Paul Dams, Johan Van Lier en Kimberly Dockx

 

Art.1:

De gemeenteraad beslist dit, door gemeenteraadsleden Elynn Van Uffel en Joris Heremans, ingediend bijkomend agendapunt niet goed te keuren.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

T.2. Dossiernaam: Extra agendapunt 2 - Open VLD
Onderwerp: Via de “JobApp” een job zoeken of vacatures invullen in Tremelo., ingediend door Elynn Van Uffel en Joris Heremans gemeenteraadsleden Open VLD overeenkomstig art. 21 van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

 

Voorgeschiedenis

15 februari 2022: mail van gemeenteraadsleden Elynn Van Uffel en Joris Heremans. Zij wensen namens Open VLD een extra agendapunt toe te voegen aan de gemeenteraad van 24 februari 2022.

 

Juridische grond

art. 21 van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

Argumentatie

Voor zowel werkzoekenden als voor aanbieders van werk is het soms zoeken naar een naald in een hooiberg om een geschikte job of een passende kandidaat voor een vacature te vinden. Als lokaal bestuur kunnen we onze inwoners hierbij actief bijstaan. Zo heeft de gemeente Wommelgem recent de app ‘My Local Job’ in hun gemeente gelanceerd. Het platform kan gratis gebruikt worden om eenvoudig bij lokale bedrijven of de middenstand een job te zoeken. Het gemeentebestuur staat er twee jaar in voor de abonnementskosten.

Maar men kan via deze app ook vrijwilligers voor een vereniging vinden of een vacature aanbieden. Het platform is voor alle gebruikers gedurende de eerste twee jaar gratis, zowel voor de bedrijven, de verenigingen als de inwoners die op zoek zijn naar een nieuwe (deeltijdse) job, vakantiejob, flexi-job of vrijetijdsbesteding. De kracht om op een laagdrempelige manier de noden van werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen, is een ontzettende troef van dergelijk systeem.

Met zulke samenwerking kan men ook de lokale economie in Tremelo en Baal een nieuwe manier bieden om openstaande vacatures in te vullen. Dankzij de minimale administratie maakt het platform solliciteren eenvoudiger voor werknemer én werkgever. Werkzoekenden, personeelsmedewerkers, verenigingen of de kleine zelfstandige die van de app gebruik wensen te maken, kunnen tijdens een digitale infosessie de werking van de app leren kennen.

 

BESLUIT

6 stemmen voor: Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren en Joris Heremans

16 stemmen tegen: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Paul Dams, Petra Vreys, Theo Smets, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Kimberly Dockx, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

1 onthouding: Katrien van Gilse

 

Art.1:

De gemeenteraad beslist, dit door gemeenteraadsleden Elynn Van Uffel en Joris Heremans, ingediend bijkomend agendapunt niet goed te keuren

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

T.3. Dossiernaam: Bijkomend punt - Vlaams Belang Tremelo-Baal
Onderwerp: Oprichten van een gemeentelijk energienoodfonds, ingediend door Alain Verschaeren en Nadia Van Beughem, gemeenteraadsleden Vlaams Belang Tremelo-Baal, overeenkomstig art. 21 van het Decreet lokaal bestuur

 

 

Voorgeschiedenis

16 februari 2022: mail van gemeenteraadsleden Alain Verschaeren en Nadia Van Beughem. Zij wensen een agendapunt toe te voegen aan de gemeenteraad van 24 februari 2022.

 

Juridische grond

art. 21 van het Decreet over lokaal bestuur.

 

Argumentatie

Door de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen dreigen heel wat mensen binnenkort geconfronteerd te worden met onbetaalbare energiefacturen. Een deel van deze personen heeft recht op een sociaal tarief waardoor ze lagere prijzen betalen, maar ook heel wat mensen die buiten de boot van het sociale tarief vallen zien zich nu geconfronteerd met torenhoge facturen.

 

Volgens de Vlaamse Regulator van de Energie en Gasmarkt (VREG) zijn de variabele prijzen voor elektriciteit verdubbeld sinds begin 2020. Voor gas gingen ze zelfs maal drie! Waar een gezin met een gemiddeld verbruik vroeger 2000 euro per jaar aan energie betaalde, kan dat nu oplopen tot 5300 euro.

 

De maatregelen die de federale overheid heeft genomen zijn een schamel doekje voor het bloeden: een tijdelijke (4 maanden) verlaging van de btw op elektriciteit, maar niet op gas, en een eenmalige verwarmingspremie per gezin van 100 euro. Langs de kant van de Vlaamse regering blijft het oorverdovend stil.

 

De indieners van dit voorstel zijn van mening dat ook de gemeente Tremelo de eerste noden mee kan helpen verlichten, zonder dat dit de gemeente zelf handenvol geld kost. Net zoals dat in andere gemeenten van de provincie Vlaams-Brabant reeds gebeurde (Lubbeek, Glabbeek) stellen we voor een gemeentelijk energiefonds op te richten, om inwoners in financiële moeilijkheden een tijdelijke renteloze lening toe te staan die enkel tot doel kan hebben de energiefactuur te betalen.

 

In concreto vragen we dat in eerste instantie een bedrag van 75.000 euro wordt vrijgemaakt. Dat bedrag moet dienen om inwoners een tijdelijke lening van maximaal 750 euro toe te kunnen kennen, om de energiefactuur (gas, elektriciteit of stookolie) voor huishoudelijk gebruik te betalen. De lening dient renteloos te worden terugbetaald op een termijn van maximum 12 maanden.

 

Het komt de sociale dienst van de gemeente toe na te gaan of de aanvragers inderdaad recht hebben op deze renteloze lening. Belangrijk hierbij is dat de aanvrager kan aantonen dat de financiële nood ontstaan is door de hogere energiefacturen waarbij het inkomen onvoldoende werd om de vaste kosten te kunnen dekken.

 

Indieners van dit voorstel willen met dit energienoodfonds voorkomen dat aanmaningskosten en deurwaarderskosten in een moeilijke periode waar sommige mensen gewoonweg de rekeningen niet meer aankunnen, zouden zorgen voor een sneeuwbaleffect. Met dit initiatief kunnen we als gemeentelijke overheid inzetten op solidariteit en een sociale dorpssamenleving waar we niemand in de steek laten op moeilijke momenten.

 

BESLUIT

7 stemmen voor: Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Johan Van Lier en Joris Heremans

16 stemmen tegen: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Paul Dams, Petra Vreys, Theo Smets, Joachim De Buyser, Nele De Preter, Jamin Desaever, Kimberly Dockx, Katrien van Gilse, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

 

Art.1.:

De gemeenteraad beslist dit, door gemeenteraadsleden Alain Verscheren en Nadia Van Beughem, ingediend bijkomend agendapunt niet goed te keuren. 

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 24 februari 2022

 

Afdeling P&O

 

Secretariaat

T.4. Dossiernaam: Bijkomend punt  -  Open VLD
Onderwerp: Huwelijk in Open Lucht, ingediend door Kimberly Dockx en Paul Dams, gemeenteraadsleden Open VLD, overeenkomstig art. 21 van het Decreet lokaal bestuur

 

 

Voorgeschiedenis

17.02.2022: mail van gemeenteraadsleden Kimberly Dockx en Paul Dams. Zij wensen een agendapunt toe te voegen aan de gemeenteraad van 24 februari 2022.

 

Juridische grond

art. 21 van het Decreet over lokaal bestuur.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017

        Het Burgerlijk Wetboek, Artikels 75, 76 en 144 tot 171, in het bijzonder Artikel 165/1, lid 2

 

Argumentatie

In tal van steden en gemeenten is het sinds kort mogelijk om te huwen in openlucht op een markante en/of romantische plaats. Soms gaat het over locaties in de directe nabijheid van het gemeentehuis en stelt de gemeente materiaal ter beschikking. In sommige andere gevallen gaat het over nog andere locaties en wordt er van de aanvragers gevraagd om bepaalde materialen zelf te voorzien. Hoe dan ook houdt het in dat de keuzevrijheid voor aanstaande echtgenoten aanzienlijk wordt uitgebreid. Nu de coronamaatregelen de burger aanzetten om zich meer buiten te begeven, willen we het idee promoten om het huwelijk in open lucht mogelijk te maken.

 

In principe wordt het huwelijk voltrokken op het gemeentehuis door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Artikel 165/1, lid 2 van het burgerlijk wetboek bepaalt echter ook dat de gemeenteraad andere openbare plaatsen met een neutraal karakter, waarvan de gemeente/stad het uitsluitend gebruiksrecht heeft, kan aanwijzen als plaats om het huwelijk te voltrekken.

 

In het verleden gebeurde dit al verscheidene keren in diverse steden en gemeenten. Een paar voorbeelden:

        in Grobbendonk worden inmiddels de huwelijken voltrokken in de tuin van de voormalige gerenoveerde pastorij. Heel wat toeschouwers kunnen daar op een veilige afstand de plechtigheid volgen;

        in Diest werd trouwen op een romantische brug in Park CerckelI mogelijk gemaakt;

        in Merksem werden tijdens de renovatie van het districtshuis de huwelijken voltrokken in het kasteel van Bouckenborgh.

 

Gegeven dat steeds meer koppels bewust niet kiezen voor een religieuze huwelijksplechtigheid, wint het burgerlijk huwelijk ook aan symbolisch belang.

 

In dat licht is het ook opportuun om als burgerlijke stand maximaal klantgericht te werken en aanstaande echtgenoten de bijkomende optie te bieden om op een andere plaats dan het gemeentehuis te trouwen. Een huwelijk in openlucht op een markante locatie van onze gemeente moet daarbij in overweging kunnen genomen worden.

 

Vragen wij aan de Gemeenteraad van de gemeente Tremelo om te beslissen aan het bestuur de opdracht te geven om te onderzoeken hoe en tegen welke kost het voltrekken van een huwelijk in open lucht kan gerealiseerd worden, na te gaan welke publieke plaatsen hiervoor in aanmerking kunnen komen en welke modaliteiten hiervoor dienen aangepast te worden.

 

BESLUIT

3 stemmen voor: Paul Dams, Kimberly Dockx en Katrien van Gilse

20 stemmen tegen: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems, Nick De Rijck, Christoph Torfs, Werner Van Nuffelen, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Petra Vreys, Theo Smets, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

 

Art.1.:

De gemeenteraad beslist dit, door gemeenteraadsleden Kimberly Dockx en Paul Dams, ingediend bijkomend agendapunt niet goed te keuren.

 

 

 

Publicatiedatum: 19/04/2022