Zitting van 19 december 2019

 

Aanwezig de dames en heren:

Bert De Wit: Burgemeester;

Bertrand Eraly, Nick De Rijck, Petra Vreys, Werner Van Nuffelen: Schepenen;

Paul Dams, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Theo Smets, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Christoph Torfs, Joachim De Buyser, Johan Van Lier, Nele De Preter, Jamin Desaever, Joris Heremans, Kimberly Dockx, Katrien van Gilse, Jolien Wittemans: Raadsleden;

Wim Vandenbroeck: Algemeen directeur;

Verontschuldigd:

Diane Willems: Schepen;

 

 

Overzicht punten

 

Zitting van 19 december 2019

 

OCMW

 

Bestuur en Werking

P.1.Dossiernaam: Goedkeuring verslag open RMW
Onderwerp: Goedkeuring verslag open raad voor maatschappelijk welzijn

 

Voorgeschiedenis

28 november 2019 : raad voor maatschappelijk welzijn

 

Juridische grond

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur. De raad voor maatschappelijk welzijn keurt, mits eventuele aanpassingen, de notulen van de open raad voor maatschappelijk welzijn goed.

 

BESLUIT

eenparig

 

Art. 1:

De raad keurt de notulen van de open zitting van 28 november 2019 goed.

 

 

 

Publicatiedatum: 27/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 19 december 2019

 

Afdeling Grondgebiedzaken

 

Openbare werken

P.2.Dossiernaam: Exclusieve dienstverlening Interleuven.
Onderwerp: Toekenning exclusiviteit voor bepaalde diensten aan de zelfstandige groepering 'Interleuven ondersteunende activiteiten'.

 

Voorgeschiedenis

          statuten van Interleuven, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad d.d. 09-10-2019 onder nummer 19134061;

          het besluit van 22 mei 2019 van de raad van bestuur van Interleuven houdende het voorstel tot aanpassing van de statuten van Interleuven en met betrekking tot de omschrijving van de diensten waarop de deelnemers beroep kunnen doen in het kader van wederzijdse exclusiviteit;

          het besluit van de Raad van Maatschappelijk Welzijn van 20 juni 2019 waarbij werd beslist akkoord te gaan met de voorgestelde aanpassingen in de statuten en in de bijlagen;

          het besluit van 11 september 2019 van de bijzondere algemene vergadering van Interleuven waarbij de statutenwijziging werd goedgekeurd.

 

Feiten en context

Het OCMW heeft, als deelnemer van Interleuven als dienstverlenende vereniging en als deelnemer van de zelfstandige groepering 'Interleuven ondersteunende activiteiten', de mogelijkheid om beroep te doen op de diensten van haar intercommunale, alsook op deze diensten dewelke in exclusiviteit worden aangeboden.

Bij de uitvoering van deze diensten in opdracht van een deelnemer,  is de zelfstandige groepering 'Interleuven ondersteunende activiteiten' er zelf toe gehouden om de wetgeving op de overheidsopdrachten na te leven.

Op basis van de als bijlage toegevoegde lijst bij de statuten van Interleuven, blijkt dat de exclusieve diensten - 1.5 Technische en administratieve begeleiding, adviseren en coördineren van projecten - kan worden gerealiseerd.

 

Juridische grond

          het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 432 dat bepaalt dat de algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers en deze voor de gemeente en het OCMW rechtstreeks worden aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden en dat het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering;

          statuten van Interleuven, vastgesteld door de algemene vergadering van 23 juni 1972 en laatst gewijzigd bij beslissing van 11 september 2019 van de bijzondere algemene vergadering van Interleuven;

          de wet van 17 juni 2019 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 29 dat voorziet dat de wet niet van toepassing is op overheidssopdrachten voor diensten die worden gegund door een aanbestedende overheid aan een andere aanbestedende overheid of aan een vereniging van aanbestedende overheden op basis van een alleenrecht dat ze genieten krachtens bekendgemaakte, reglementaire of administratieve bepalingen die verenigbaar zijn met het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

 

Advies

Het visum van de financieel directeur is vereist.

 

Argumentatie

De toekenning bij exclusiviteit van voornoemde opdrachten aan de zelfstandige groepering ‘Interleuven ondersteunende activiteiten’ heeft onder meer tot voordeel dat er op de door de eigen personeelsleden van de zelfstandige groepering ‘Interleuven ondersteunende activiteiten’ geleverde prestaties geen BTW zal worden doorgerekend naar de deelnemer toe. Op alle andere prestaties en kosten zal er uiteraard wel BTW verschuldigd zijn.

Daarenboven wordt in de statuten van Interleuven voorzien in een vergoedingssysteem waarbij op transparante basis de kosten kunnen worden toegewezen.

In geval van de exclusieve dienstverlening, zal er gewerkt worden op basis van een kosten- en expertisedelend principe waarbij in artikel 14.2 van de statuten uitdrukkelijk wordt bepaald: “De kosten verbonden aan de exclusieve dienstverlening, zoals omschreven in art. 3 worden verrekend aan de deelnemers op basis van het kosten- en expertisedelend principe. Voor de aanrekening van de prestaties verleend in het kader van de wederzijdse exclusiviteit, zal gewerkt worden met een open boekhouding”;

Het systeem van de open boekhouding laat toe om permanent de kosten van het project op te volgen.

 

De uurlonen voor de personeelsleden worden door de zelfstandige groepering ‘Interleuven ondersteunende activiteiten’ op basis van de reële kostprijs als volgt bepaald (toestand op 01-10-2019):

 

          Projectleider/specialist-expert: 88,00 euro

: (basis na de komma 88,28 euro)

 

          Projectmedewerker-expert: 78,00 euro

: (basis na de komma 78,33 euro)

 

          Projectmedewerker: 72,00 euro

: (basis na de komma 72,12 euro)

 

          Administratieve ondersteuning: 65,00 euro

: (basis na de komma 64,66 euro)

 

De hier opgegeven uurlonen zijn gekoppeld aan de indexaanpassing van de lonen zoals toepasselijk in de openbare sector. Alle andere kosten, zoals verplaatsingskosten, uitrustingskosten, ... zijn begrepen in deze uurprijs.

De uurlonen worden telkens berekend op een cijfer na de komma waarna overgegaan wordt tot afronding op het lagere of hogere eenheidscijfer. Bij een volgende indexering wordt terug uitgegaan van het vorige, na de komma bekomen cijfer, zodat telkens een correcte berekening van de uurtarieven plaatsvindt.

 

Het afsluiten van deze exclusiviteitsovereenkomst heeft tevens tot gevolg dat het OCMW zich ertoe verbindt om voor de diensten dewelke in deze overeenkomst worden omschreven, uitsluitend een beroep zal gedaan worden op de diensten van de zelfstandige groepering ‘Interleuven ondersteunende activiteiten’, en dit voor een welomschreven periode dewelke echter de duur van zes jaar niet mag overschrijden.

Het OCMW kan aldus kiezen om voor de betrokken diensten een beroep te doen op de zelfstandige groepering ‘Interleuven ondersteunende activiteiten’, dan wel om deze diensten zelf uit te oefenen, doch ziet hierbij wel af van de mogelijkheid om de dienst, gedurende de looptijd van de exclusiviteit, te laten uitvoeren door derden.

 

Op basis van de als bijlage toegevoegde lijst bij de statuten van Interleuven, blijkt dat de exclusieve diensten - 1.5 Technische en administratieve begeleiding, adviseren en coördineren van projecten - kan worden gerealiseerd.

 

De raad voor Maatschappelijk Welzijn gaat de samenwerkingsovereenkomst aan voor de betrokken diensten tot en met 31 december 2021, met dien verstande dat opdrachten dewelke werden toegekend vóór het verstrijken van voormelde periode zullen worden afgewerkt onder het systeem van de exclusieve dienstverlening en aldus zonder aanrekening van BTW.

Voor de uitvoering van deze exclusieve taken wordt gewerkt overeenkomstig de in bijlage toegevoegde samenwerkingsovereenkomst.

De raad voor Maatschappelijk Welzijn acht het aangewezen, op basis van voorgaande, de voornoemde diensten aan de zelfstandige groepering 'Interleuven ondersteunende activiteiten' bij exclusiviteit toe te kennen.

 

Financiële weerslag

 

Registratiesleutel

Actienummer

Kredietstand

Vastlegging

6131200/0050

AC000001

na goedkeuring MJP 2020 - 2025

na goedkeuring MJP 2020 - 2025

 

BESLUIT

12 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Nick De Rijck, Petra Vreys, Werner Van Nuffelen, Theo Smets, Christoph Torfs, Joachim De Buyser, Nele De Preter, Jamin Desaever, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

8 stemmen tegen: Paul Dams, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Johan Van Lier, Joris Heremans, Kimberly Dockx en Katrien van Gilse

2 onthoudingen: Nadia Van Beughem en Alain Verschaeren

 

Art. 1:

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn beslist om de volgende diensten, zoals voorzien in de bijlagen van de statuten van Interleuven, in exclusiviteit toe te kennen aan de zelfstandige groepering 'Interleuven ondersteunende activiteiten' met ingang van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021, met dien verstande dat de opdrachten die werden toegekend vóór het verstrijken van voormelde periode, zullen worden afgewerkt onder het systeem van de exclusieve dienstverlening:

 

          1.5 Technische en administratieve begeleiding, adviseren en coördineren van projecten.

 

Art. 2:

De uitvoering van deze exclusieve dienstverlening gebeurt overeenkomstig de in bijlage toegevoegde samenwerkingsovereenkomst.

 

Art.3:

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn voorziet de nodige kredieten in meerjarenplanning 2020 - 2025.

 

Art. 4:

Het Vast Bureau wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 27/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 19 december 2019

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.3.Dossiernaam: Goedkeuring BW 01/2019
Onderwerp: Goedkeuring BW 01/2019

 

Voorgeschiedenis

18 december 2018: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het budget 2019 en de aanpassing van het MJP 2014-2019 goed

 

Feiten en context

De budgetwijziging kwam onder andere tot stand via werksessies van het managementteam, waarbij ieder afdelingshoofd, elk voor zijn domein, gevraagd werd om de verwachtingen aan de financiële dienst over te maken.

De financiële dienst heeft deze cijfers gecontroleerd en getoetst aan de wettelijke evenwichtsvoorwaarden.

 

Juridische grond

Besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2014, en latere wijzigingen betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincie en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn:

ARTIKEL 27: Het budget, inclusief de budgetwijzigingen, past in het meerjarenplan als aan al de volgende voorwaarden is voldaan:

1° de doelstellingennota van het budget bevat voor het financiële boekjaar de beleidsdoelstellingen en actieplannen die ook in de strategische nota van het meerjarenplan zijn opgenomen;

2° het resultaat op kasbasis van het financiële boekjaar is groter dan of gelijk aan nul;

 

Decreet lokaal bestuur:

Artikel 596.  (01/01/2019- ...) 

Op het budget voor 2019 en de budgetwijzigingen voor datzelfde jaar is artikel 259 van toepassing, met dien verstande dat de volgende woorden worden gelezen als volgt:

1° "het meerjarenplan of de aanpassing ervan" als "het budget of de budgetwijziging";

2° "het meerjarenplan" als "het budget".

Artikel 259.  (01/01/2019- ...) 

Met behoud van de bevoegdheid van de toezichthoudende overheid tot vernietiging wegens schending van het recht of strijdigheid met het algemeen belang, met toepassing van artikel 330 tot en met 334, vernietigt de toezichthoudende overheid het meerjarenplan of de aanpassing ervan in de volgende gevallen:

1° aan de raadsleden is in het beleidsrapport niet alle noodzakelijke informatie ter beschikking gesteld om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen, onder meer over de financiële risico's;

2° er wordt niet afdoende of alleen op basis van fictieve gegevens aangetoond dat het financiële evenwicht gevrijwaard blijft in de boekjaren waarop het meerjarenplan betrekking heeft;

3° het meerjarenplan dat aan de raadsleden is bezorgd, stemt niet overeen met de digitale rapportering die daarover aan de Vlaamse Regering is bezorgd met toepassing van artikel 250;

4° verwachte ontvangsten of uitgaven zijn ten onrechte, of ten onrechte niet, opgenomen in het meerjarenplan.

In afwijking van artikel 332 beschikt de toezichthoudende overheid over vijftig dagen om het meerjarenplan of de aanpassing ervan te vernietigen en om de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn daarvan op de hoogte te brengen. Die termijn gaat in op de dag nadat de gemeente zowel de toezichthoudende overheid op de hoogte heeft gebracht van de bekendmaking van het beleidsrapport, met toepassing van artikel 286, § 1, 3°, als de digitale rapportering erover aan de Vlaamse Regering heeft bezorgd met toepassing van artikel 250.

 

In 2019 worden voor de toepassing van artikel 265 de woorden "binnen de limitatieve kredieten voor dat boekjaar in het meerjarenplan" gelezen als "binnen de limitatieve kredieten van het budget".

 

Op de aanpassingen van het meerjarenplan, de budgetten en de budgetwijzigingen van de gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn is vanaf 1 januari 2019 artikel 249, § 3, van overeenkomstige toepassing.

 

Artikel 249.

§ 3. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stemmen over hun deel van elk beleidsrapport. Nadat de raden zo het beleidsrapport elk voor hun deel hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

 

De gemeenteraad kan het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn niet goedkeuren als dat de financiële belangen van de gemeente bedreigt. In dat geval vervalt de eventuele vaststelling van het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Advies

2 december 2019: Gunstig advies van het MAT

 

Argumentatie

De opmaak van de budgetwijziging 01/2019 is het moment om de huidige planning te herbekijken.  Het OCMW bestuur van Tremelo diende dus na te gaan of de geraamde ontvangsten en uitgaven in het budget nog realistisch zijn en aanpassingen te doen waar nodig.

De budgetwijziging 01/2019 bevat onder andere de verwerking van het resultaat van de jaarrekening 2018.

 

BESLUIT

12 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Nick De Rijck, Petra Vreys, Werner Van Nuffelen, Theo Smets, Christoph Torfs, Joachim De Buyser, Nele De Preter, Jamin Desaever, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

1 stem tegen: Katrien van Gilse

9 onthoudingen: Paul Dams, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Johan Van Lier, Joris Heremans en Kimberly Dockx

 

Art. 1:

De budgetwijziging 01/2019 wordt goedgekeurd.

 

 

 

Publicatiedatum: 27/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 19 december 2019

 

Afdeling Financiële zaken

 

Financiën

P.4.Dossiernaam: Meerjarenplanning 2020 - 2025
Onderwerp: Meerjarenplanning 2020 - 2025 (OCMW)

 

Juridische grond

Decreet lokaal bestuur

Artikel 249.

(01/01/2020- ...) 

§ 1. De beleidsrapporten van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn zijn het meerjarenplan, de aanpassingen van het meerjarenplan en de jaarrekening.

De beleidsrapporten van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn vormen een geïntegreerd geheel.

§ 2. Elk ontwerp van beleidsrapport wordt op zijn minst veertien dagen voor de vergadering waarop het wordt besproken aan ieder lid van de gemeenteraad of de raad voor maatschappelijk welzijn bezorgd.

Vanaf het ogenblik dat het ontwerp van het beleidsrapport bezorgd is aan de raadsleden, wordt aan hen ook de bijbehorende documentatie ter beschikking gesteld.

§ 3. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stemmen over hun deel van elk beleidsrapport. Nadat de raden zo het beleidsrapport elk voor hun deel hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

De gemeenteraad kan het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn niet goedkeuren als dat de financiële belangen van de gemeente bedreigt. In dat geval vervalt de eventuele vaststelling van het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de gemeenteraad.

§ 4. Elke raad stemt telkens over het geheel van zijn deel van het beleidsrapport. In afwijking daarvan kan elk raadslid de afzonderlijke stemming eisen over een of meer onderdelen die hij aanwijst. In dat geval mag de betrokken raad pas over het geheel van zijn deel van het beleidsrapport stemmen na de afzonderlijke stemming. Als deze afzonderlijke stemming tot gevolg heeft dat het ontwerp van beleidsrapport moet worden gewijzigd, wordt de stemming over het geheel verdaagd tot een volgende vergadering van de raad. Als de andere raad voordien zijn deel van het beleidsrapport al had vastgesteld, vervalt die vaststelling en stelt die raad het gewijzigde ontwerp van beleidsrapport vast op een volgende vergadering.

Artikel 250. 

(01/01/2019- ...) 

Onmiddellijk na de definitieve vaststelling van een beleidsrapport bezorgt de gemeente de gegevens over het vastgestelde beleidsrapport in digitale vorm aan de Vlaamse Regering.

Het vastgestelde beleidsrapport is pas uitvoerbaar als de digitale rapportering erover aan de Vlaamse Regering is bezorgd.

Als er nog geen jaarrekening is vastgesteld op 30 juni van het jaar dat volgt op het boekjaar in kwestie bezorgt de gemeente de gegevens over het ontwerp van jaarrekening in digitale vorm aan de Vlaamse Regering.

Artikel 251.

(01/01/2020- ...) 

In de beleidsrapporten wordt een onderscheid gemaakt tussen de exploitatie, de investeringen en de financiering.

Artikel 252.  (01/01/2019- ...) 

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Artikel 253.

01/01/2020- ...) 

Elke gemeente en elk openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn voeren een algemene en een budgettaire boekhouding, aangepast aan de aard en de omvang van hun activiteiten.

Artikel 254.

(01/01/2020- ...) 

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële nota en een toelichting.

Het meerjarenplan start in het tweede jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen en loopt af op het einde van het jaar na de daaropvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

Artikel 255.

(01/01/2020- ...) 

In de strategische nota van het meerjarenplan worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren beleid geïntegreerd weergegeven.

In de financiële nota van het meerjarenplan wordt de financiële vertaling van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven en wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd.

De toelichting van het meerjarenplan bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van meerjarenplan die relevant is voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen.

Artikel 256.

01/01/2020- ...) 

De ramingen voor de exploitatie, de investeringen en de financiering in het eerste jaar van de financiële nota van het meerjarenplan omvatten ook de kredieten voor de gemeente en de kredieten voor het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn voor dat boekjaar.

 

Artikel 596.  (01/01/2019- ...) 

Op het meerjarenplan 2020-2025 van de gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn zijn de volgende artikelen van toepassing, ook als dat meerjarenplan al vóór 1 januari 2020 wordt vastgesteld:

1° artikel 249;

2° artikel 251;

3° artikel 253;

4° artikel 254;

5° artikel 255.

 

Op de aanpassingen van het meerjarenplan, de budgetten en de budgetwijzigingen van de gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn is vanaf 1 januari 2019 artikel 249, § 3, van overeenkomstige toepassing.

 

Artikel 597.  (01/01/2019- ...) 

§ 1. De Vlaamse Regering kan, op voorwaarde dat zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn dat vraagt, de volgende artikelen al op 1 januari 2019 in werking laten treden bij bepaalde gemeenten en openbare centra voor maatschappelijk welzijn:

1° artikel 249;

2° artikel 251;

3° artikel 253;

4° artikel 254;

5° artikel 255;

6° artikel 256;

7° artikel 257;

8° artikel 258;

9° artikel 263;

10° artikel 368, wat betreft de toepassing van artikel 249, 251, 253 tot en met 258 en 263.

 

Advies

2 december 2019: Gunstig advies van het MAT

 

Argumentatie

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële nota en een toelichting.

 

Het meerjarenplan start in het tweede jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen en loopt af op het einde van het jaar na de daaropvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

 

In de strategische nota van het meerjarenplan worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren beleid geïntegreerd weergegeven.

 

In de financiële nota van het meerjarenplan wordt de financiële vertaling van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven en wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd.

 

De toelichting van het meerjarenplan bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van meerjarenplan die relevant is voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen.

 

De ramingen voor de exploitatie, de investeringen en de financiering in het eerste jaar van de financiële nota van het meerjarenplan omvatten ook de kredieten voor de gemeente en de kredieten voor het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn voor dat boekjaar.

 

BESLUIT

15 stemmen voor: Bert De Wit, Bertrand Eraly, Nick De Rijck, Petra Vreys, Werner Van Nuffelen, Theo Smets, Nadia Van Beughem, Alain Verschaeren, Christoph Torfs, Joachim De Buyser, Nele De Preter, Jamin Desaever, Katrien van Gilse, Jolien Wittemans en Jan Van Herck

7 stemmen tegen: Paul Dams, Elynn Van Uffel, Diana Van Leemputten, Marc Verlinden, Johan Van Lier, Joris Heremans en Kimberly Dockx

 

Art. 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt het deel van het OCMW in het meerjarenplan 2020-2025 vast.

 

 

 

Publicatiedatum: 27/02/2020